Zwanger en money ‘fit’ blijven?

camylla-battani-son4VHt4Ld0-unsplash

Ben je zwanger? Wat moet je dan ineens aan veel denken… Naast het geluk dat je waarschijnlijk zal voelen omdat er een kleintje aankomt, kan het ook voor veel zorgen en stress zorgen. Waar moet je allemaal aan denken? Wat gaat het allemaal kosten? Waar moet je dat geld vandaan halen? Wij geven tips, juist voor de jonge ouders, hoe je dit zo goed(koop) mogelijk aan kunt pakken!

Het Nibud geeft aan dat de babyuitzet gemiddeld €632,20 kost. Producten zoals een box, kinderwagen, autostoeltje en commode zitten nog niet bij deze kosten. Hiervoor rekent het Nibud zo’n €1.000 extra. In totaal komt de volledige babyuitzet dus op €1.632,20. Dit zijn best grote bedragen die je misschien helemaal niet op je bankrekening hebt staan.

Heb je niet veel geld om uit te geven of wil je zo min mogelijk uitgeven aan de babyuitzet? Dan heb je verschillende mogelijkheden om hierop te besparen. Gebruik je gezond verstand, websites of grote winkels zullen je misschien aansporen om heel veel en alles nieuw te kopen. Heel veel dingen heb je niet nodig! We geven je wat tips waar je kunt zoeken voor je babyuitzet.

  • Marktplaats, kringloopwinkels, weggeefhoeken en rommelmarkten.  

Veel babyspullen worden nieuw gekocht en maar kort gebruikt. Hierdoor kan je babyspullen vaak in goede staat voor een prikkie tweedehands kopen. Houd marktplaats, kringloopwinkels, weggeefhoeken of Facebook in de gaten en ga, wanneer het weer kan, naar een rommelmarkt.

  • Lenen.

Vraag ook in je omgeving of mensen nog spullen over hebben. Baby’s groeien snel waardoor ouders vaak al snel hun baby spullen weer uit willen en kunnen lenen. Op deze manier bespaar je veel kosten! Zussen, kennissen, vrienden of andere familie zijn misschien al een stap verder met hun kleintje waardoor jij het kunt gebruiken. Ook op Facebook kun je gerust een oproepje plaatsen.

  • Kraamcadeaus.

Wanneer er kraamvisite komt of er een babyshower voor jou wordt georganiseerd, kun je rekenen op leuke en handige cadeautjes. Maak hier gebruik van, dit kan je een hoop besparen.

  • Aanbiedingen.

Houd aanbiedingen in de gaten en kies voor huismerken. Hiermee kun je een hoop geld besparen! Bekijk bijvoorbeeld folders via een app en vind de dingen waar jij net naar op zoek was voor de helft goedkoper.

  • Gratis boxen.

Ook zijn er veel winkels die gratis babydozen en zwangerschapspakketten weggeven. Deze kun je hier vinden. Spullen die je in deze boxen kunt vinden zijn bijvoorbeeld tijdschriften, buikbalsem, luiers, billencrème, billendoekjes, vitamines voor tijdens je zwangerschap, babyvoeding, rompertjes, sokjes, en kleine knuffels.

Wil je weten wat je verder moet regelen voor de komst van je baby? Check dit artikel. Ook de app ‘Ouders van nu’, de app ‘Zwangerhap’ en de app ‘Pregnancy’ zijn handig om je voor te bereiden op de komst van jouw baby.

Word je moeder (of vader) en maak je je zorgen over je financiën? Neem contact met ons op!

Ben jij zwanger en werkloos? Lees dan top 3 meest gestelde vragen door zwangere werklozen op Geldfit.nl.

29 oktober 2020

Geplaatst in ,

Lees ook

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Tips van jongerenmaatje Frederieke

Hoe houd je je uitgaven in balans? Frederieke is jongerenmaatje en geeft je graag wat tips! Inzicht Wil ...
Lees meer

Afgestudeerd en starter op de arbeidsmarkt

Wanneer je (bijna) klaar bent met je studie, afgestudeerd en in bezit van een diploma, kan je op ...
Lees meer
autorijden

Waarom autorijden zo duur is

Autorijden is niet goedkoop – je maakt kosten, zelfs wanneer je niet rijdt. De benzineprijzen rijzen de pan ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.