Welke studie past bij mij?

studeren college leren student

Ga jij studeren na de zomer? Het valt niet mee om uit de duizenden opleidingen de juiste keuze te maken. Een verkeerde keuze kost je tijd, energie en geld. Misschien vind je een heleboel studies leuk of twijfel je nog. Dan is het verstandig om je goed te oriënteren.

Decaan of studiekeuzecoach
Je kan je twijfels bespreken met een decaan of met iemand die jou goed kent. Een assessment kan ook helpen om in één keer de juiste keuze te maken. Een rapport en een gesprek maken helder wie je bent, wat je kunt, wat je wilt en waar je past. Het is een investering, maar voorkomt ook studiekosten. Kijk bijvoorbeeld hier voor een studiekeuzecoach bij jou in de buurt.

Open dagen
Ook kun je open dagen bezoeken van scholen waar je wel zou willen studeren. Dit is gratis. Je kunt in een middag of avond een heleboel verschillende studierichtingen bekijken en praten met docenten of studenten. Google gewoon eens op ‘open dagen + de naam van de mbo-school/hogeschool/universiteit’ en de datum komt vanzelf tevoorschijn.

Heb je andere vragen rondom studeren, bijvoorbeeld over wat het kost om te studeren? Lees ons artikel over studiekosten. Of stuur ons een bericht via de chat of WhatsApp.

15 juni 2017

Geplaatst in ,

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Overstappen van zorgverzekering?

In de laatste twee maanden van elk jaar kan je overstappen van zorgverzekering. Omdat premies per jaar worden ...
Lees meer

Onverwachte zorgkosten?

Hoe ga je om met onverwachte zorgkosten? Wij geven wat tips. De verzekering vergoedt sommige zorgkosten pas nadat ...
Lees meer

Tips van jongerenmaatje Frederieke

Hoe houd je je uitgaven in balans? Frederieke is jongerenmaatje en geeft je graag wat tips! Inzicht Wil ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.