Welk geldtype ben jij? En je vriend(in)?

welk geldtype jij vriend vriendin

Je vriend(in) en jij gaan verschillend om met geld. Dat kan botsen of elkaar versterken en aanvullen. Hoe goed passen jullie bij elkaar?  Ben je vooral op de korte of op de lange termijn gericht? Ga je voor luxe of soberheid? Ben je het liefste alleen of graag onder de mensen? Deze kenmerken vind je terug in de vier geldtypes van www.edgie.nl.

Je zult je niet volledig in een bepaald type herkennen, want met zeven miljard mensen op deze planeet is het onmogelijk om die in vier ‘hokjes’ te plaatsen. De test is vooral bedoeld om te herkennen wat redenen kunnen zijn waarom mensen op verschillende manieren omgaan met geld. Het heeft allemaal te maken met waarden, wat vind je belangrijk.

Doe de test en bespreek de verschillen. Wat kun je van elkaar leren, waarin vul je elkaar aan? Wat kan botsen? Hoe gaan jullie daarmee om?

Een trendsetter is mondig en populair. Hij geeft gemakkelijk geld uit. Het liefst aan luxe en kwaliteit. Hij is gevoelig voor reclame en wil zichzelf graag laten zien.

Een regelaar is het tegenovergestelde type van een trendsetter. Hij is bescheiden en hecht geen waarde aan status en luxe. Regelaars gaan goed met hun geld om: ze sparen en hebben overzicht. Hun levensstijl is sober en ze geven vaker geld aan goede doelen. Het zijn idealisten.

Levensgenieters zijn sociale mensen die graag plezier maken. Ze houden van spontaan leven in plaats van hun toekomst plannen. Ze geven makkelijk geld uit, maar niet aan luxe zoals de trendsetter, wel aan uitjes en gezelligheid. Sparen is lastig, want er zijn nog zoveel leuke dingen!

Toekomstplanners zijn nu al bezig met de toekomst. Ze zijn ambitieus, nieuwsgierig en ondernemend. Ze hebben inzicht in hun geld en lenen liever niet. Ze zijn actief en zijn geïnteresseerd in gadgets, die ze kopen als ze ervoor gespaard hebben.

09 september 2016

Geplaatst in ,

Lees ook

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Betaalbaar beginnen met muziek maken

Zou je wel eens een instrument willen leren spelen, maar heb je er niet veel geld voor? Er ...
Lees meer

Tips van jongerenmaatje Frederieke

Hoe houd je je uitgaven in balans? Frederieke is jongerenmaatje en geeft je graag wat tips! Inzicht Wil ...
Lees meer

Overstappen van zorgverzekering?

In de laatste twee maanden van elk jaar kan je overstappen van zorgverzekering. Omdat premies per jaar worden ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.