Wat doet gokken met je?

gokcirkel wat doet gokken met je spanning

Gokken doet iets met je. Deze gokcirkel laat heel helder zien wat de verschillende fases zijn van het gokken. We zullen de cirkel kort uitleggen.

Gokken geeft een gevoel van opwinding. Hoe meer er op het spel staat (hoe meer je kunt winnen) hoe spannender het wordt. Die spanning veroorzaakt een roes die vergelijkbaar is met die van drugs- en alcoholverslaving. Door de roes raak je onrustig, geïrriteerd, prikkelbaar of neerslachtig.

Het spannende gevoel van gokken begint dus positief, maar slaat al snel om naar negatieve gevoelens. Ook geldverlies kan dit negatieve gevoel laten ontstaan. En omdat je je neerslachtig en down voelt, ga je gemakkelijker weer geld inzetten. Hierdoor hoop je weer een positief gevoel te kunnen krijgen.

Merk jij bij jezelf dat je negatieve of vervelende gevoelens krijgt van gokken of dat je meer geld uitgeeft dan wat je eigenlijk wilt/kunt? Neem dan iemand in vertrouwen en zoek naar alternatieven voor het gokken. Welke sport of activiteit geeft je ook een gevoel van opwinding en je prettig voelen? Maar dan blijvend, dus zonder de geldverliezen, dips en negatieve gevoelens? Zoek dit eens voor jezelf uit, eventueel met hulp van iemand die je goed kent.

Geplaatst in ,

Lees ook

In paniek door schulden?

Jongeren met schulden zien deze vaak snel oplopen. Volgens verschillende instanties komt dit door de houding van incassobureaus. ...
Lees meer
autorijden

Waarom autorijden zo duur is

Autorijden is niet goedkoop – je maakt kosten, zelfs wanneer je niet rijdt. De benzineprijzen rijzen de pan ...
Lees meer

Welke studie past bij mij?

Ga jij studeren na de zomer? Het valt niet mee om uit de duizenden opleidingen de juiste keuze ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.