Vijf uitgaven die goedkoper kunnen

verzekering geld werken

Iedereen heeft vaste lasten. Als je wil sparen,  kan het lastig zijn om dat te combineren met vaste lasten. Sparen houdt in dat je geld opzij legt in plaats van het ergens aan uit te geven. Wij geven je graag wat tips hoe jij toch op je onvermijdelijke kosten bespaart.

  1. Groenten en fruit

Supermarkten verkopen bijna alles, van brood en groente tot fruit etc. Het aanbod is groot, maar het loont echt om voor verse producten iets verder te kijken. Denk aan de markt op zaterdagochtend, de Turkse groentewinkel of de groenteboer op de hoek. Deze winkels verkopen hun groenten zo nu en dan voor minder dan de grote supermarkt.

  1. Vervang plastic

Een plastic tas kopen bij de supermarkt is niet duur, maar als je twee tot drie keer per week boodschappen doet kan dit meer kosten dan je denkt. Gebruik daarom een vaste boodschappentas, een vaste broodzak en een vaste waterfles. Goedkoper voor jou en beter voor het milieu.

  1. Kleding

Koop je iedere maand kleding? Onze tip is dan om online aanbiedingen in de gaten te houden. Webwinkels als Zalando of About You doen veel in de uitverkoop wat in de winkel de normale prijs kost. De apps zijn gratis en kunnen jou veel geld schelen.

  1. Een kapotte fiets

Veel studenten hebben vaak een kapotte fiets. Een kapotte fiets doordat je ketting eraf ligt of bijvoorbeeld je band lek is. Een fietsenmaker kijkt een halfuur naar je fiets en vraagt er 30 euro voor. Onze tip: maak jezelf wegwijs op internet en waag een dappere poging om je eigen fiets te maken. Dit scheelt je veel geld.

  1. Abonnementen

Je betaalt je misschien wel suf aan alle abonnementen die je hebt afgesloten. Telefoon, sportschool, sportvereniging noem maar op. Gelukkig zijn er zo veel aanbieders dat het ook makkelijk is om een goedkoper abonnement te zoeken. Kijk even goed rond naar het aanbod sportscholen in jouw woonplaats of telefoonabonnementen in Nederland

08 oktober 2019

Geplaatst in , ,

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer
zorgtoeslag

Recht op zorgtoeslag?

De zorgpremies ( = prijskaartje wat je aan de zorgverzekeraar betaald) stijgen waardoor het lastig kan zijn om ...
Lees meer

Tips voor goedkoop uitgaan!

Ga jij wel eens uit? Misschien wel samen met vrienden, je broer of leden van je studentenvereniging. Uitgaan ...
Lees meer

Goedkoop dagje uit?

Hoe kun je besparen op een dagje uit? Waar vind je de beste deals? Lees snel verder! Spaar ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.