Uit de zorgen

siora-photography-hgFY1mZY-Y0-unsplash

Maak jij je zorgen over je geld? Wij geven je graag wat tips! Als zzp’er of ondernemer kunnen dit spannende tijden zijn! Gelukkig heeft de overheid al gezorgd voor oplossingen.

Zzp’ers

Ben je een zzp’er die op het moment geen werk heeft vanwege Corona? De overheid heeft gelukkig een oplossing gecreëerd voor alle zzp’ers die daardoor in de problemen zouden komen. In Nederland zijn dat er namelijk 1,2 miljoen. De eerste loketten waar je onder soepelere voorwaarden bijstand kunt aanvragen, zijn geopend. Sommige zzp’ers zitten namelijk in acute nood, omdat ze geen opdrachten meer krijgen en facturen niet betaald worden. Zo kunnen zij snel geholpen worden. Ook kunnen ondernemers die nu in de problemen te zitten een half jaar uitstel krijgen op de aflossingen van hun leningen.

Hoe zit het bij jou? Heb jij geldzorgen, of zit je thuis en heb je moeite om een goed ritme te vinden? We willen je wat tips geven ! 🙂

1. Keep the focus!

Blijf gefocust. De tijd lijkt nu misschien stil te staan, maar het is verstandig om je nu alvast voor te bereiden op de toekomst. Als er dingen zijn die je over een halfjaar bereikt wilt hebben, is het nu de tijd om daaraan te beginnen. Welke dingen kun jij in deze tijd doen, om jezelf voor te bereiden voor de toekomst?

2. Kijk welke uitgaven je tijdelijk kunt schrappen

Misschien kun je wat geld opzijzetten wat je anders had uitgegeven aan uitjes, of zijn er abonnementen die je kunt schrappen.

3. Maak een planning

Werk je vanuit huis of moet je studeren? Maak een planning voor de dingen die je die week moet doen. Zorg voor variatie in je dag. Werk je ’s ochtends beter? Plan op die momenten de ingewikkelde dingen in. Zorg ervoor dat je niet eindeloos blijft doorwerken maar ook ontspanning vindt.

4. BEWEEG!

Ga buiten sporten, fietsen of wandelen of doe een workout in je eigen huis.

5. Eet gezond

Zorg voor variatie in wat je eet. Je hebt misschien wat extra tijd om creatief te worden in de keuken! Kook iets uitgebreider, bak iets lekkers of probeer een nieuwe smoothie uit! Tip: door ingrediënten te kopen die nu in de aanbieding te zijn, bespaar je kosten!

6. Deel je (geld)zorgen

Als je je zorgen maakt, is het belangrijk dat je het erover hebt met andere mensen. Dit kan heel goed met vrienden of familie. Of neem bij geldzorgen contact met ons op!

26 maart 2020

Geplaatst in ,

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer
studielening

Studielening: langer afhankelijk van je ouders?

Er is veel discussie over het leenstelsel. Uit een onderzoek van het Nibud blijken er veel nadelige gevolgen ...
Lees meer

Duurzame alternatieven voor elke dag

Het hoeft niet duur te zijn om voor alledaagse producten duurzame alternatieven te vinden. Met een kleine investering ...
Lees meer

Onderhandelen over je salaris: pensioen

In onderhandeling over wat je gaat verdienen bij je (eerste) baan? Als je voor een baas werkt, bouw ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.