Uit de zorgen

siora-photography-hgFY1mZY-Y0-unsplash

Maak jij je zorgen over je geld? Wij geven je graag wat tips! Als zzp’er of ondernemer kunnen dit spannende tijden zijn! Gelukkig heeft de overheid al gezorgd voor oplossingen.

Zzp’ers

Ben je een zzp’er die op het moment geen werk heeft vanwege Corona? De overheid heeft gelukkig een oplossing gecreëerd voor alle zzp’ers die daardoor in de problemen zouden komen. In Nederland zijn dat er namelijk 1,2 miljoen. De eerste loketten waar je onder soepelere voorwaarden bijstand kunt aanvragen, zijn geopend. Sommige zzp’ers zitten namelijk in acute nood, omdat ze geen opdrachten meer krijgen en facturen niet betaald worden. Zo kunnen zij snel geholpen worden. Ook kunnen ondernemers die nu in de problemen te zitten een half jaar uitstel krijgen op de aflossingen van hun leningen.

Hoe zit het bij jou? Heb jij geldzorgen, of zit je thuis en heb je moeite om een goed ritme te vinden? We willen je wat tips geven ! 🙂

1. Keep the focus!

Blijf gefocust. De tijd lijkt nu misschien stil te staan, maar het is verstandig om je nu alvast voor te bereiden op de toekomst. Als er dingen zijn die je over een halfjaar bereikt wilt hebben, is het nu de tijd om daaraan te beginnen. Welke dingen kun jij in deze tijd doen, om jezelf voor te bereiden voor de toekomst?

2. Kijk welke uitgaven je tijdelijk kunt schrappen

Misschien kun je wat geld opzijzetten wat je anders had uitgegeven aan uitjes, of zijn er abonnementen die je kunt schrappen.

3. Maak een planning

Werk je vanuit huis of moet je studeren? Maak een planning voor de dingen die je die week moet doen. Zorg voor variatie in je dag. Werk je ’s ochtends beter? Plan op die momenten de ingewikkelde dingen in. Zorg ervoor dat je niet eindeloos blijft doorwerken maar ook ontspanning vindt.

4. BEWEEG!

Ga buiten sporten, fietsen of wandelen of doe een workout in je eigen huis.

5. Eet gezond

Zorg voor variatie in wat je eet. Je hebt misschien wat extra tijd om creatief te worden in de keuken! Kook iets uitgebreider, bak iets lekkers of probeer een nieuwe smoothie uit! Tip: door ingrediënten te kopen die nu in de aanbieding te zijn, bespaar je kosten!

6. Deel je (geld)zorgen

Als je je zorgen maakt, is het belangrijk dat je het erover hebt met andere mensen. Dit kan heel goed met vrienden of familie. Of neem bij geldzorgen contact met ons op!

26 maart 2020

Geplaatst in ,

Lees ook

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

“Mijn ouders hebben mij best wel opgevoed met het idee: het is jouw geld en je moet er verstandig mee omgaan”

Bijna alle jongeren moeten, zodra ze 18 jaar zijn, wel met geldzaken bezig. Toch hoor je er vaak ...
Lees meer

5 tips voor het afsluiten van een zorgverzekering

Als je 18 wordt, mag je zelf een zorgverzekering kiezen. Hieronder vind je enkele tips om een goede ...
Lees meer

Bespaartips voor een leuke zomer!

Het is zomer! Een tijd van vrij zijn, leuke dingen doen en genieten van het mooie weer. Juist ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.