Uit de zorgen

siora-photography-hgFY1mZY-Y0-unsplash

Maak jij je zorgen over je geld? Wij geven je graag wat tips! Als zzp’er of ondernemer kunnen dit spannende tijden zijn! Gelukkig heeft de overheid al gezorgd voor oplossingen.

Zzp’ers

Ben je een zzp’er die op het moment geen werk heeft vanwege Corona? De overheid heeft gelukkig een oplossing gecreëerd voor alle zzp’ers die daardoor in de problemen zouden komen. In Nederland zijn dat er namelijk 1,2 miljoen. De eerste loketten waar je onder soepelere voorwaarden bijstand kunt aanvragen, zijn geopend. Sommige zzp’ers zitten namelijk in acute nood, omdat ze geen opdrachten meer krijgen en facturen niet betaald worden. Zo kunnen zij snel geholpen worden. Ook kunnen ondernemers die nu in de problemen te zitten een half jaar uitstel krijgen op de aflossingen van hun leningen.

Hoe zit het bij jou? Heb jij geldzorgen, of zit je thuis en heb je moeite om een goed ritme te vinden? We willen je wat tips geven ! 🙂

1. Keep the focus!

Blijf gefocust. De tijd lijkt nu misschien stil te staan, maar het is verstandig om je nu alvast voor te bereiden op de toekomst. Als er dingen zijn die je over een halfjaar bereikt wilt hebben, is het nu de tijd om daaraan te beginnen. Welke dingen kun jij in deze tijd doen, om jezelf voor te bereiden voor de toekomst?

2. Kijk welke uitgaven je tijdelijk kunt schrappen

Misschien kun je wat geld opzijzetten wat je anders had uitgegeven aan uitjes, of zijn er abonnementen die je kunt schrappen.

3. Maak een planning

Werk je vanuit huis of moet je studeren? Maak een planning voor de dingen die je die week moet doen. Zorg voor variatie in je dag. Werk je ’s ochtends beter? Plan op die momenten de ingewikkelde dingen in. Zorg ervoor dat je niet eindeloos blijft doorwerken maar ook ontspanning vindt.

4. BEWEEG!

Ga buiten sporten, fietsen of wandelen of doe een workout in je eigen huis.

5. Eet gezond

Zorg voor variatie in wat je eet. Je hebt misschien wat extra tijd om creatief te worden in de keuken! Kook iets uitgebreider, bak iets lekkers of probeer een nieuwe smoothie uit! Tip: door ingrediënten te kopen die nu in de aanbieding te zijn, bespaar je kosten!

6. Deel je (geld)zorgen

Als je je zorgen maakt, is het belangrijk dat je het erover hebt met andere mensen. Dit kan heel goed met vrienden of familie. Of neem bij geldzorgen contact met ons op!

26 maart 2020

Geplaatst in ,

Lees ook

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Checklist: zo voorkom je onverwachte kosten op vakantie

Ga jij deze zomer op vakantie? Wij hebben een checklist gemaakt om er zeker van te zijn dat ...
Lees meer

Hier moet je allemaal rekening mee houden als je op kamers gaat

Op kamers gaan, het klinkt zo romantisch. Geen zeurende ouders die je vertellen hoe laat je thuis moet ...
Lees meer

Studeren vanuit speciaal onderwijs

Heb jij speciaal onderwijs nodig, maar weet je niet zeker of je hierdoor naar een normale opleiding kunt? ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.