Tweedehands kopen en verkopen

tweedehands kleding spullen kopen verkopen goedkoop milieubewust

Heb je ooit overwogen om tweedehands spullen te kopen? Of om spullen die je niet meer gebruikt te verkopen? Het kan je flink wat geld besparen of zelfs opleveren! In dit artikel laten geven we je tips over tweedehands kopen en verkopen.

Kopen
Je kunt veel dingen tweedehands kopen. Denk aan kleding, woonaccessoires, meubels, films, boeken… Bijna in elke stad of groter dorp is een kringloopwinkel te vinden. In deze winkel vind je de meest uiteenlopende producten en alles tegen een zeer schappelijk prijsje. Het voordeel van een kringloopwinkel is dat je de spullen in het echt kunt bekijken en, wanneer je iets koopt, je meestal ook wel een paar dagen garantie hebt. Voor een studentenkamer kun je prima terecht in een kringloopwinkel. Naast kleine producten, verkopen zij namelijk ook vaak meubels.

Ook kun je op het internet tweedehands producten kopen. Bijvoorbeeld je studieboeken. Via marktplaats of bol.com worden regelmatig gebruikte boeken te koop aangeboden. Een stuk goedkoper dan wanneer je het boek nieuw moet aanschaffen. Bovendien belanden de meeste studieboeken na je studie in de kast, dus waarom veel geld betalen als het ook goedkoper kan? Het is de moeite waard om op deze websites te zoeken naar tweedehands boeken, wanneer je je boekenlijst hebt gekregen.
Via marktplaats worden ook andere tweedehands artikelen aangeboden. Van bedden tot kasten, van banken tot auto’s. Dit kan ook zeker interessant zijn, kijk wel even goed in de advertentie of je het product mag bekijken voordat je toezegt dat je het wilt kopen. En houdt er rekening mee dat als het product in een andere plaats te koop is, je het in de meeste gevallen zelf moet komen ophalen.

Verkopen
Wanneer je zelf spullen of kleding hebt die je niet meer gebruikt, kan je deze natuurlijk ook te koop aanbieden. Maak een gratis account aan op marktplaats of bol.com, zorg voor een actuele foto van het product dat je te koop zet, een kleine beschrijving erbij en zet het online. Studieboeken worden veel doorverkocht, misschien heb jij ook nog wel boeken liggen die je nooit meer openslaat en waar je andere studenten heel blij mee maakt. Of meubilair dat niet in je (nieuwe) studentenkamer past: bied het aan op internet of (bij echt duurdere en grotere producten) verkoop het aan de kringloopwinkel.

Tweedehands kopen en verkopen is dus goed voor je eigen portemonnee en goed voor het milieu. En het is gewoon ook heel gezellig om op een regenachtige middag met een vriend(in) rond te struinen in een kringloopwinkel! Vind je tweedehands kleding uit een winkel niet zo’n prettig idee, maar wil je weinig geld uit geven aan kleding? Organiseer dan een kledingruilparty!

Lees ook

Een zorgverzekering, moet dat?

Wist je dat het in Nederland verplicht is om een zorgverzekering te hebben? Tot en met je 17e jaar ...
Lees meer

Moeten we vaker gaan sporten?

Jongeren sporten steeds minder. Dat bleek afgelopen week uit onderzoek. Op zoek naar inspiratie om te gaan sporten? ...
Lees meer

Welkom bij wijkteam VraagRaak

Loop jij rond met vragen of problemen op het gebied van geld, werk en inkomen? Of heb je ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.