Tips voor goedkoop uitgaan!

goedkoop uitgaan stappen op stap gaan tips

Ga jij wel eens uit? Misschien wel samen met vrienden, je broer of leden van je studentenvereniging. Uitgaan kan heel gezellig zijn, maar tegelijkertijd kost het ook geld. Hoe kan je wel blijven uitgaan, zonder je helemaal scheel te betalen? Hieronder geven we je een aantal tips.

1. Ga niet naar plekken waar je toegangsgeld moet betalen
Sommige clubs of discotheken vragen toegangsgeld. Probeer deze plekken te vermijden en ga naar gezellige cafeetjes of clubs waar je gewoon naar binnen kunt stappen.

2. Zoek studentencafés
In studentensteden zijn er vaak uitgaansgelegenheden te vinden voor studenten. Of cafés hebben een avond in de week (vaak de donderdagavond) speciaal voor studenten. Biertjes of wijntjes zijn dan vaak een stukje goedkoper. In sommige studentencafés kom je niet binnen als je geen student bent, maar er zijn ook een aantal waar iedereen welkom is.

3. Ga thuis uit
Natuurlijk is dit een beetje een dooddoener, maar toch: thuis een avondje samen zijn met vrienden kan ook erg gezellig zijn! Je kunt zelf een budget bepalen waar je drinken en snacks van wilt kopen. En zeg nou zelf: hoe chill is het om op een zwoele zomeravond met je beste vrienden rondom een knapperend vuurtje te zitten?

4. Neem contant geld mee en laat je pinpas thuis
Soms als je bent gaan stappen en het later op de avond wordt, kan je wel eens vergeten dat je van te voren een budget had bedacht en geef je meer uit dan je eigenlijk wilt. Dit kan je voorkomen! Pin voordat je uitgaat een bepaald bedrag en doe hier de hele avond mee. Enneh, laat die pinpas thuis: zo kan je niet (per ongeluk) extra geld opnemen of met de pin afrekenen.

5. Eet thuis (voor of na het stappen)
Het is heel verleidelijk om tijdens of na je stapavond nog even een lekkere vette hap te halen. Doe dit niet of minder en zorg dat je wat in huis hebt om te eten. Een stuk goedkoper en het ligt ook nog eens een stuk minder zwaar op de maag de volgende ochtend!

6. Gratis rondje
Veel cafés proberen jongeren eerder op de avond de stad in te krijgen. Daarom kun je nu ‘gangmaker’ worden. Volle cafés zijn aantrekkelijker dan een lege, en daarvoor worden gangmakers ingezet. Als gangmaker krijgen jij en je vrienden het eerste rondje in een kroeg gratis. Elke week worden nieuwe cafés geselecteerd en daar kun je dan uit kiezen. Hier zijn wel wat spelregels voor, dit lees je allemaal op de website van de Gangmakers Society.

23 juli 2018

Geplaatst in ,

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer
Beleggen

7 Beleggingstermen die handig zijn om te weten!

Als beginnende belegger kan beleggen ingewikkeld zijn. Er komen veel termen langs die je misschien niet kent. In ...
Lees meer

Besparen op zorg

Kies je voor de zorgverzekering van je ouders of schrijf je jezelf ergens in? Kies je een aanvullend ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.