Tips voor een voordelig vakantieverblijf

read-1702616_1280

Hoe besteed je je vakantiegeld zo goed mogelijk? Dus voor zo weinig mogelijk geld, zo veel mogelijk vakantie? Hieronder een paar tips voor een voordelige vakantie.

1. Boek je reis naar een minder toeristische plek.
De landen en plaatsen waar veel voor wordt geadverteerd, zijn vaak ook de meest populaire. En in vakantiewereld geldt: hoe populairder, hoe meer toeristisch en dus duurder je vakantie is. Zoek op welke landen of gebieden (nog) niet zo druk bezocht worden en je zult voordeliger een verblijf kunnen boeken.

2. Boek je reis buiten het hoogseizoen.
Juist als student of starter op de arbeidsmarkt heb je meer mogelijkheden om buiten de schoolvakanties te reizen. Hoe groter de vraag is, hoe hoger de prijs: Op vakantie gaan in het hoogseizoen is dus duidelijk duurder dan ervoor of erna. Ga een weekje weg in een studievrije week of neem je vrije dagen op in april/mei of juist september/oktober.

3. Ga kamperen!
Een tentje opzetten op een camping kost je een stuk minder dan wanneer je een huisje of hotelkamer huurt. In sommige landen (bijvoorbeeld de Scandinavische landen) is het zelfs toegestaan om te wildkamperen. Dit is een opkomende trend die steeds populairder wordt. Er is veel informatie op internet te vinden over wildkamperen, zoals wearetravellers waarop de beste plekken om te wildkamperen worden gepresenteerd. Let wel op: in sommige landen is wildkamperen verboden en kun je er een flinke boete voor krijgen. Bereid je dus goed voor door je te verdiepen in de kneepjes van het ‘wildkampeer vak’. En speel je liever op safe? Leuke campings genoeg!

4. Boek last minute.
Wanneer je wel graag met iets meer luxe je vakantie doorbrengt, kun je een vakantiehuisje boeken. Bungalowparken hebben soms lastminute nog hele leuke deals. Het liefst hebben ze al hun huisjes verhuurd, dus wanneer je zoekt voor een verblijf op zeer korte termijn heb je kans dat je tegen zeer laag tarief nog een huisje kunt boeken.

5. Ontmoet nieuwe mensen via Couchsurfing.
Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten tijdens je reis? Maak een profiel aan op couchsurfing en logeer tijdens je vakantie bij mensen uit een andere omgeving. In je profiel geef je aan of je wilt hosten (een slaapplek beschikbaar stellen) of surfen (logeren). Via Couchsurfing kom je goedkoop aan een slaapplek op veel verschillende plekken in de wereld. En geniet je van gastvrijheid, spontane uitjes en avontuur!

6. Doe een huizenruil of pas op het huis van vrienden/familie.
Vrijwel gratis verblijf heb je wanneer je jouw huis met dat van een vriend of familielid ruilt. Hoe leuk is het om op deze manier de omgeving van die ander eens te ontdekken als toerist? Wanneer je vriend met dat mooie vrijstaande huis wel een vakantie in buitenland boekt, kun je altijd nog vragen of je op zijn huis mag passen gedurende zijn vakantie. Zo heeft hij iemand die zijn huis in de gaten houdt en jij een gratis vakantieverblijf.

06 april 2017

Geplaatst in ,

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Onverwachte zorgkosten?

Hoe ga je om met onverwachte zorgkosten? Wij geven wat tips. De verzekering vergoedt sommige zorgkosten pas nadat ...
Lees meer

Jongeren van nu volgen vaker en langer onderwijs

Het Jongerenplatform van de SER (Sociaal Economische Raad) heeft onderzoek gedaan naar verschillende ontplooiingskansen voor jongeren. We delen ...
Lees meer

Inkomsten en uitgaven in balans

Zijn jouw inkomsten en uitgaven in balans? Een planning maken helpt je om inzicht te krijgen! In bovenstaand ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.