Tips voor een duurzamer dagelijks leven

Duurzaam

In het dagelijks leven verbruiken we veel
energie. Door op energie, zoals stroom, gas en water, te besparen kun je
duurzamer leven. Met een duurzamer leven kan je geld besparen en wat doen voor
het milieu. Hier volgen een aantal tips:

  • Tijdens het douchen gebruiken we veel water en energie. Dit kun je beperken door bijvoorbeeld koud te douchen en/of minder lang te douchen. Met een waterbesparende douchekop kun je helemaal veel water en energie besparen. Een huishouden van vier personen bespaart hiermee 90 euro aan energie en 140 euro aan water per jaar.
  • Zelf afwassen is zuiniger dan het gebruik van een afwasmachine. Gebruik bij het afwassen een afwasteil. Hiermee bespaar je veel water, afwasmiddel en energie in vergelijking met het laten lopen van de kraan. Per jaar scheelt het gebruik van een afwasteil je rond de 45 euro.
  • Was je kleding niet op te hoge temperaturen, 30 graden is genoeg. Door op een lagere temperatuur te wassen kun je al snel 8 euro per jaar besparen. Hang de was op aan de waslijn, je bespaart daarmee veel energie die nodig is voor een droger.
  • Zet je apparaten uit in plaats van op stand-by, hiermee kan een gemiddeld huishouden 40 euro per jaar besparen. Vervang daarnaast de lampen voor LED-lampen en bespaar per jaar 50 euro aan stroomkosten.
  • Investeer in de juiste producten. Heb je nieuwe apparaten of voorzieningen nodig? Denk goed na over wat je precies koopt. Het besparend product (voorzien van labels) is misschien duurder, maar je kan er in de loop van de jaren veel geld mee besparen.

Wil je meer tips weten over hoe je energie kan besparen? Klik dan hier

Heb je verdere vragen over hoe je geld kan besparen? Neem contact met ons op via de app, chat of mail.

29 april 2021

Geplaatst in ,

Lees ook

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer
boodschappen

Slim besparen op je boodschappen

Boodschappen doe je meerdere keren per week. Juist daarom kun je hier goed op besparen. Alle beetjes helpen, ...
Lees meer

Welk geldtype ben jij? En je vriend(in)?

Je vriend(in) en jij gaan verschillend om met geld. Dat kan botsen of elkaar versterken en aanvullen. Hoe goed passen jullie bij elkaar?  Ben je ...
Lees meer

Nieuw schooljaar, nieuwe kosten: zo heb jij je uitgaven en inkomsten op een rijtje

Heb jij het overzicht nog? Het komende jaar gaat weer van alles kosten, en vaak heb je heel ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.