Tips van jongerenmaatje Liesbeth

jongerenmaatje contact tips jongeren hulp

Het kan heel lastig zijn om je financiën op orde te krijgen en houden. Liesbeth, jongerenmaatje in Zwolle, geeft tips:

Balans

Zorg ervoor dat je eerst genoeg inkomsten hebt voordat je uitgaven gaat doen. Sluit geen nieuw telefoonabonnement af als je het je eigen niet kan veroorloven. Spaar je inkomsten op voordat je een vakantie gaat boeken. Deze tip is misschien een open deur, maar hij blijft belangrijk.

Betalingsachterstand?

Als je toch een betalingsachterstand hebt, is het belangrijk dat je gelijk contact opneemt met het bedrijf dat je geld verschuldigd bent. Wees gerust, degene aan de andere kant van de telefoon zal je echt niet opeten. Als je laat weten dat je op het moment niet kan betalen, kun je vaak een betalingsregeling treffen. Laat rekeningen dus niet in een gesloten envelop zitten, maar ga er gelijk achteraan. Zo voorkom je dat je schuld nog meer oploopt.

Praat met anderen

Bespreek met je vrienden hoe jullie er financieel voor staan. Dit kan leerzaam zijn omdat je hoort hoe anderen het hebben. Ook kan het verklaren waarom iemand een keertje niet mee uit kan gaan. De stap om zoiets aan te geven is dan minder groot, en zo doet niemand uitgaven die hij of zij eigenlijk niet kan betalen.

Zoek hulp

Wanneer het je niet lukt om je probleem zelf op te lossen, zoek dan hulp. Er zijn ontzettend veel instanties die voor je klaar staan en die je kunnen helpen.

Via onze contactpagina kun je contact met ons opnemen. Wij kunnen je verder helpen.

21 december 2017

Geplaatst in

Lees ook

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Thuis GRATIS feesten op Koningsdag

Het wordt een gekke Koningsdag dit jaar. Geen drukte op straat, geen rumoerige vrijmarkt vol kleedjes, of sfeervolle ...
Lees meer
lenen

Geld lenen van vrienden?

Soms kom je net even geld tekort aan het eind van de maand. Bij wie kun je dan ...
Lees meer

Afgestudeerd en op zoek naar werk

Heb je een studie afgerond en ben je nu op zoek naar je eerste baan? In dit artikel ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.