Tips om grip te houden op je portemonnee

tips grip houden op portemonnee gamen

Als je bij jezelf (of bij iemand in je omgeving) merkt dat je veel geld uitgeeft aan games of apps, is goed om hierop te letten. Het is al een goede stap als je er bewust van bent dat je dit doet. Het kan namelijk zijn dat je steeds meer tijd en geld in gamen stopt en dat je uiteindelijk vormen van gameverslaving vertoont.

Het verslavende aan gamen is namelijk dat je steeds verder wilt komen in het spel, en dit brengt soms een kostenplaatje met zich mee. Daarom geven we je een paar tips om te voorkomen dat je te veel geld uitgeeft aan gamen.

  1. Probeer op vastgezette tijden te gamen. Maak geen uitzonderingen, want één uitzondering leidt tot twee en meer uitzonderingen.
  2. Bepaal vooraf hoeveel geld je kan en wil uitgeven aan een bepaalde game.
  3. Voorkom dat je je creditcard aan iTunes of Google Play koppelt. Dit zorgt er namelijk voor dat je gemakkelijk over je gestelde budget heen gaat.
  4. Je kunt een debitcard bestellen. Met deze kaart kan je apps in de appstore kopen. Van tevoren zet je een bepaald bedrag op deze kaart en zodra het geld op is, kun je niks meer kopen. Dit zorgt ervoor dat je niet in de verleiding komt om meer uit te geven dan je vooraf wilde.

Door deze tips voorkom je het risico dat je tijdens het gamen teveel geld uitgeeft en ben je bewuster bezig met gamen.

06 april 2017

Geplaatst in ,

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Interview: Jong en moeder

"Het is heel bijzonder en mooi om moeder te worden. Wel merkte ik dat mijn leven veranderde. " ...
Lees meer

Makkelijk geld besparen!

Woon je op jezelf en kun je wel wat bespaartips gebruiken? Zelfs al vind jij sparen moeilijk, deze ...
Lees meer

Thuis GRATIS feesten op Koningsdag

Het wordt een gekke Koningsdag dit jaar. Geen drukte op straat, geen rumoerige vrijmarkt vol kleedjes, of sfeervolle ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.