Studiefinanciering op het MBO

studiefinanciering MBO Mbo vriendinnen intercultureel

Als je voltijds naar het MBO gaat, zijn er mogelijkheden om een bijdrage te ontvangen voor je schoolkosten. Ben je nog geen 18 jaar? Dan hebben wij goed nieuws.

Vanaf 1 januari 2017 kunnen ook mbo’ers jonger dan 18 in aanmerking komen voor het studentenreisproduct. Meer hierover lees je op de pagina Studentenreisproduct voor mbo’ers jonger dan 18.

In 2018 geldt dat als je een opleiding doet op niveau 1 of 2, je studentenreisproduct altijd gratis is. Doe je een opleiding op niveau 3 of 4, dan is je studentenreisproduct een lening (€ 91,62 per maand in 2016). Alleen als je binnen 10 jaar je diploma haalt, wordt het reisproduct een gift. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen.

De regels voor de bijdrage veranderen regelmatig. Check daarom op het moment dat je naar het MBO wilt, de website van het DUO. Let op: als je meer dan ca. € 14.000,- per jaar verdient, heeft dat gevolgen voor de studiefinanciering.

31 augustus 2016

Geplaatst in

Lees ook

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Financiële voornemens vasthouden

Met de komst van het nieuwe jaar komen er ook veel nieuwe voornemens. Uit een onderzoek van de ING ...
Lees meer
prestatiedruk onder studenten

Prestatiedruk? Geen stress!

Prestatiedruk komt steeds vaker voor bij jongeren. Ze voelen veel druk om te presteren en ervaren hierdoor extra ...
Lees meer

Wat kost studeren?

De kosten voor een studie hangen van verschillende dingen af. Het maakt nogal verschil of je op kamers gaat ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.