Studiefinanciering op het MBO

studiefinanciering MBO Mbo vriendinnen intercultureel

Als je voltijds naar het MBO gaat, zijn er mogelijkheden om een bijdrage te ontvangen voor je schoolkosten. Ben je nog geen 18 jaar? Dan hebben wij goed nieuws.

Vanaf 1 januari 2017 kunnen ook mbo’ers jonger dan 18 in aanmerking komen voor het studentenreisproduct. Meer hierover lees je op de pagina Studentenreisproduct voor mbo’ers jonger dan 18.

In 2018 geldt dat als je een opleiding doet op niveau 1 of 2, je studentenreisproduct altijd gratis is. Doe je een opleiding op niveau 3 of 4, dan is je studentenreisproduct een lening (€ 91,62 per maand in 2016). Alleen als je binnen 10 jaar je diploma haalt, wordt het reisproduct een gift. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen.

De regels voor de bijdrage veranderen regelmatig. Check daarom op het moment dat je naar het MBO wilt, de website van het DUO. Let op: als je meer dan ca. € 14.000,- per jaar verdient, heeft dat gevolgen voor de studiefinanciering.

Geplaatst in

Lees ook

Op tijd je studiefinanciering stopzetten

Stoppen met je studie? Nadat je bent uitgeschreven voor je opleiding, kun je beter niet vergeten ook je ...
Lees meer

Welkom bij het Financieel café Ermelo

Je hebt elke dag te maken met geld. Je hebt het nodig om te kunnen eten, je rekeningen ...
Lees meer

Een huis kopen?

Een huurwoning vinden is een flinke uitdaging, en bij je ouders wonen is ook niet altijd ideaal. Is ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.