Studiefinanciering op het MBO

mbo scholieren

Als je voltijds naar het MBO gaat, zijn er mogelijkheden om een bijdrage te ontvangen voor je schoolkosten. Ben je nog geen 18 jaar? Dan hebben wij goed nieuws.

Vanaf 1 januari 2017 kunnen ook mbo’ers jonger dan 18 in aanmerking komen voor het studentenreisproduct. Meer hierover lees je op de pagina Studentenreisproduct voor mbo’ers jonger dan 18.

In 2018 geldt dat als je een opleiding doet op niveau 1 of 2, je studentenreisproduct altijd gratis is. Doe je een opleiding op niveau 3 of 4, dan is je studentenreisproduct een lening (€ 91,62 per maand in 2016). Alleen als je binnen 10 jaar je diploma haalt, wordt het reisproduct een gift. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen.

De regels voor de bijdrage veranderen regelmatig. Check daarom op het moment dat je naar het MBO wilt, de website van het DUO. Let op: als je meer dan € 15.828,77 per jaar verdient, heeft dat gevolgen voor de studiefinanciering.

Maak jij je zorgen over je geldzaken? Neem contact met ons op via de chatfunctie of vul het contactformulier in.

31 augustus 2016

Geplaatst in

Lees ook

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Wist je dat..?

Een aantal leuke feitjes op een rij. Wist je dat: Je reactiesnelheid van gamen afneemt na je 24e ...
Lees meer

Geen werk meer door corona? Dit zijn je rechten

Door de coronacrisis zitten enorm veel studenten zonder bijbaan. Misschien geldt dat ook voor jou. Je werkte bij ...
Lees meer

Dure studentenkamer?

Studenten betalen steeds vaker ontzettend veel geld voor hun kamer. Hoe zit dat bij jou? Uit onderzoek is ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.