Studiefinanciering op het MBO

studiefinanciering MBO Mbo vriendinnen intercultureel

Als je voltijds naar het MBO gaat, zijn er mogelijkheden om een bijdrage te ontvangen voor je schoolkosten. Ben je nog geen 18 jaar? Dan hebben wij goed nieuws.

Vanaf 1 januari 2017 kunnen ook mbo’ers jonger dan 18 in aanmerking komen voor het studentenreisproduct. Meer hierover lees je op de pagina Studentenreisproduct voor mbo’ers jonger dan 18.

In 2018 geldt dat als je een opleiding doet op niveau 1 of 2, je studentenreisproduct altijd gratis is. Doe je een opleiding op niveau 3 of 4, dan is je studentenreisproduct een lening (€ 91,62 per maand in 2016). Alleen als je binnen 10 jaar je diploma haalt, wordt het reisproduct een gift. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen.

De regels voor de bijdrage veranderen regelmatig. Check daarom op het moment dat je naar het MBO wilt, de website van het DUO. Let op: als je meer dan ca. € 14.000,- per jaar verdient, heeft dat gevolgen voor de studiefinanciering.

Geplaatst in

Lees ook

Goedkoop is soms duur

"Ik houd van merken. Daarom wacht ik liever met kopen tot ik een kledingstuk van een goed merk kan ...
Lees meer

Checklist: zo voorkom je onverwachte kosten op vakantie

Ga jij deze zomer op vakantie? Wij hebben een checklist gemaakt om er zeker van te zijn dat ...
Lees meer

Handige apps om je geld te beheren

Ben je geneigd om snel geld uit te geven aan games of andere zaken en wil je een ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.