Studeren in het buitenland

studeren buitenland buitenlandstage beurs vergoeding

Ben jij van plan om een stage of deel van je studie in het buitenland te doen? Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn om van tevoren te regelen. 

Vergoeding i.p.v. reisproduct
DUO biedt de mogelijkheid om een vergoeding te ontvangen voor de maanden waarin je je studentenreisproduct niet kunt gebruiken. In 2019 is deze vergoeding €95,51 per maand. Belangrijk is dat je de stappen zoals weergegeven op DUO.nl onderneemt, uiterlijk 2 maand voor vertrek.

Let op: Zet uiterlijk de 5van de maand waarin je buitenland ov-vergoeding ingaat, je studentenreisproduct stop bij een ophaalautomaat. Controleer na 5 werkdagen of het stopzetten is gelukt. Wanneer je je studentenreisproduct te laat stopzet kost dit je €97,- per halve maand, dat is zonde van je geld.

Buitenland studiebeurs
Soms kan je ook nog een studiebeurs aanvragen voor het land waar je gaat studeren of stagelopen. Check de beursopener van wilweg.nl om te kijken of voor jouw studierichting en studieland een beurs beschikbaar is. Hierin kan je vinden wat het bedrag van de beurs is, de inhoud en omschrijving van de beurs en de sluitingsdatum voor het aanvragen van de beurs.

Studentenvisum
Wanneer je gaat studeren of stagelopen buiten Europa, is het vaak nodig om een studentenvisum aan te vragen. Doe dit minstens drie maanden van tevoren, omdat deze visumaanvraag vaak veel tijd kost. Controleer ook even bij je onderwijsinstelling of jij zelf het visum moet regelen of dat zij dat voor jou doen.

Geplaatst in ,

Lees ook

Jongerencoaching van A tot Zelf

Heb je vragen over leren, werken, financiën, wonen of sociale contacten? Bij A tot Zelf helpt een coach ...
Lees meer

Welke studie past bij mij?

Ga jij studeren na de zomer? Het valt niet mee om uit de duizenden opleidingen de juiste keuze ...
Lees meer

Besparen op zorg

Kies je voor de zorgverzekering van je ouders of schrijf je jezelf ergens in? Kies je een aanvullend ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.