Slim besparen op je boodschappen

boodschappen

Boodschappen doe je meerdere keren per week. Juist daarom kun je hier goed op besparen. Alle beetjes helpen, aan het eind van de maand zie je het terug. Makkelijker gezegd dan gedaan? Lees eens deze 7 tips!

1. Goedkoop met korting?
3 voor de prijs van 2! Klinkt gelijk als een mooie deal. Wat je niet direct gebruikt, kun je vaak bewaren of invriezen. Bijvoorbeeld pizza, gehakt, pasta en pastasaus. Een goede aanbieding scheelt een hoop geld. Slim om een klein voorraadje aan te leggen! Maar let wel op… als je bijna alle aanbiedingen inslaat die je tegenkomt, ben je veel geld kwijt. Ga alleen voor de producten die je echt nodig hebt. Dure producten zijn in de aanbieding nog steeds duur. En later weggooien is alsnog jammer van het geld.

2. Houdbare producten
In een grotere verpakking zijn dingen bijna altijd goedkoper. Maar krijg je die 2 liter melk wel op voor de houdbaarheidsdatum? De helft weggooien is gewoon zonde. Kijk dus kritisch naar de hoeveelheid en houdbaarheid van het product voordat je voor ‘groot-groter-grootst’ gaat. Misschien is een kleinere verpakking wel de beste keus!

3. Kijk omlaag…
Wist je dat de duurste producten vaak op ooghoogte staan? Dit is bewust gedaan, zodat mensen eerder een duur product pakken. Maar vaak vind je op de onderste plank een vergelijkbaar product dat veel goedkoper is!

4. Eerst eten
Het is bewezen dat mensen geneigd zijn om meer te kopen als ze lekkere trek hebben. Als je trek hebt, pak je al snel lekkere dingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Zorg dus dat je met een gevulde maag naar de supermarkt gaat.

5. Het lijstje
Herken je dit, thuiskomen met producten die je eigenlijk niet nodig had? Vooraf een boodschappenlijstje maken helpt! Door vooraf stil te staan bij je ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes, zorg je dat je met de juiste producten thuiskomt. En niet met een tas extra.

6. Minder vaak
Ga jij elke dag even naar de buurtsuper? Als je wilt besparen helpt het om bewust maar één of twee keer per week boodschappen te doen. Hoe minder je in de winkel komt, hoe kleiner de kans dat je telkens weer iets meeneemt dat je niet nodig hebt. Het klinkt simpel, maar besparen is vooruitdenken.

7. Bonnetjes checken
Tot slot: Weet je eigenlijk hoeveel je per week besteedt aan boodschappen? Vraag eens een maand lang alle kassabonnen en tel ze bij elkaar op. Leuk om te weten, toch? Vraag je moeder, vriend(in) of broer ook wat zij uitgeven, dan kun je het vergelijken.

Bekijk ook eens deze 10 bespaartips voor boodschappen op Geldfit.nl.

Maak jij je zorgen over je uitgaven? Wil je doorpraten over hoe je elke maand rond kunt komen? Neem gerust contact op.

13 maart 2020

Geplaatst in ,

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Dure autoverzekering?

Behalve brandstof- en onderhoudskosten, kan een auto je veel geld kosten. Vooral als je jong bent. Hoe zit ...
Lees meer

Zorgverzekering: tijd om over te stappen?

Vanaf 12 november mag je weer overstappen naar een andere zorgverzekering voor 2021. Je kunt dan als je ...
Lees meer

Leuke activiteiten die niet veel geld kosten

Heb jij zin om wat leuks te doen samen met vrienden, studiegenoten of verenigingsleden, maar ben je bang ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.