Schulden? Zoek hulp!

schulden jongeren geld hulp schuldhulpverlening financiële problemen geld problemen

Steeds meer mensen zoeken hulp bij schulden, meldt dit artikel van de NOS.

Heb jij schulden, of misschien weleens schulden gehad? Hoe ga je daarmee om? Het is belangrijk dat je op tijd hulp zoekt als je financiële problemen hebt.

Bij de bedrijven waar je een schuld hebt, kun je vaak terecht voor een betalingsregeling als het je niet lukt de rekening op tijd te betalen. Neem hiervoor contact op met het bedrijf. Leg de situatie uit, dan kunnen jullie samen tot een oplossing komen.

Kom je er zelf niet uit? Ga dan naar schuldhulpverlening. Dat zijn organisaties die mensen met financiële problemen kan helpen. Als je in de zoekmachine zoekt op ‘schuldhulpverlening [jouw gemeente]’, vind je waar in jouw buurt je voor deze hulp terecht kunt.

Op tijd hulp zoeken bij schulden verkleint de kans op nog grotere schulden. Er zijn mensen die je willen helpen, dus aarzel niet. Als je vragen hebt of hulp zoekt, kun je ook contact opnemen met MoneyFit.

01 juni 2018

Geplaatst in

Lees ook

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Tips over de uitgaven van een student

Als je gaat studeren krijg je te maken met uitgaven die je eerder nog niet hoefde te doen. ...
Lees meer

‘Het is best overweldigend als je op je 18e opeens al je geldzaken moet regelen’

Bijna alle jongeren moeten wel met geldzaken bezig. Toch hoor je er vaak niet zoveel over. Wij interviewen ...
Lees meer

Krijg ik ook huurtoeslag?

Huur je een huis, appartement of woonstudio? Dan kun je mogelijk een mooie tegemoetkoming krijgen: de huurtoeslag. Of ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.