Schulden? Zoek hulp!

schulden jongeren geld hulp schuldhulpverlening financiële problemen geld problemen

Steeds meer mensen zoeken hulp bij schulden, meldt dit artikel van de NOS.

Heb jij schulden, of misschien weleens schulden gehad? Hoe ga je daarmee om? Het is belangrijk dat je op tijd hulp zoekt als je financiële problemen hebt.

Bij de bedrijven waar je een schuld hebt, kun je vaak terecht voor een betalingsregeling als het je niet lukt de rekening op tijd te betalen. Neem hiervoor contact op met het bedrijf. Leg de situatie uit, dan kunnen jullie samen tot een oplossing komen.

Kom je er zelf niet uit? Ga dan naar schuldhulpverlening. Dat zijn organisaties die mensen met financiële problemen kan helpen. Als je in de zoekmachine zoekt op ‘schuldhulpverlening [jouw gemeente]’, vind je waar in jouw buurt je voor deze hulp terecht kunt.

Op tijd hulp zoeken bij schulden verkleint de kans op nog grotere schulden. Er zijn mensen die je willen helpen, dus aarzel niet. Als je vragen hebt of hulp zoekt, kun je ook contact opnemen met MoneyFit.

Geplaatst in

Lees ook

Mobieltje op afbetaling is lening

Heb jij binnenkort een nieuwe mobiele telefoon nodig? Let goed op voordat je een abonnement afsluit! Telefoonabonnementen met ...
Lees meer

Budgettips voor als je op kamers gaat

Ga jij na de zomer op kamers in de stad waar je gaat studeren? Dan kan er veel ...
Lees meer

Hoe kies ik mijn zorgverzekering?

Voor je 18e jaar is de zorgverzekering gratis. Vanaf je 18e kies je zelf een verzekeraar en betaal je premie. Als de ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.