Relaties

MoneyFit helpt je graag om op een fitte manier met je geld om te gaan. Heb je een vraag? Chat met ons!

Wie betaalt wat in een relatie

Verliefd! Wie betaalt wat?

,

Je bent verliefd en ziet alles door een roze bril. Je wil graag samen verder, maar hoe? Gaan jullie latten, samenwonen of trouwen? En, hebben jullie al eens over een minder romantisch onderwerp, zoals geld gesproken? Wie betaalt wat? Goede en eerlijke afspraken over geld kunnen ellende voorkomen. Maak afspraken die bij jullie passen.

Er zijn een aantal manieren om geldzaken in je relatie te regelen. Hieronder lees je ze.

Lees verder

Kritiek op je vriend(in)

,

Iedereen kijkt vanuit zijn eigen bril naar de wereld en naar elkaar. Wat jij een misstap vindt, is voor de ander heel gewoon. Probeer om geen verwijten te maken. Vertel jouw wensen. Dat maakt de communicatie constructief. Welke verwijten of kritiek herken jij?

Lees verder
lenen

Geld lenen van vrienden?

, , , , ,

Soms kom je net even geld tekort aan het eind van de maand. Bij wie kun je dan terecht? Je ouders, of misschien wel bij vrienden? Wanneer zij hier niet moeilijk over doen, lijkt lenen soms aantrekkelijk. Maar pas altijd op… je wilt niet dat onenigheid over geld jullie goede relatie in de weg gaat staan.

Lees verder

Onverwacht tienermoeder

,

Je bent jong en krijgt onverwacht een baby. Je hele leven staat op zijn kop. Niets is meer hetzelfde. Het kan dan extra lastig zijn om de touwtjes aan elkaar te knopen. Want hoe kom je aan een inkomen of aan een (betaalbare) oppas? Heb je genoeg geld voor de huur en voor de baby? Heb je recht op…

Lees verder

In de schulden door een verbroken relatie

,

Door een verbroken relatie voelde ik me zo rot, dat ik allerlei spullen ging kopen om me beter te kunnen voelen. Minder eenzaam. Dat hielp natuurlijk niet. Mariekes vriend Jelle verbrak hun relatie na twee jaar samenwonen. “Mijn wereld stortte in één keer in. Al mijn toekomstdromen moest ik bijstellen. Ik kon direct vertrekken uit ons appartementje…

Lees verder

Welk geldtype ben jij? En je vriend(in)?

,

Je vriend(in) en jij gaan verschillend om met geld. Dat kan botsen of elkaar versterken en aanvullen. Hoe goed passen jullie bij elkaar? 

Lees verder

Ruzie maken met je vriend(in)

,

Ruzie maken voelt niet fijn. Toch laten jullie door ruzie te maken, zien dat de ander de moeite waard is om energie in te steken. Ruzie maken betekent niet dat jullie niet bij elkaar passen. Wees niet bang voor emoties, trek het je niet teveel persoonlijk aan en vraag door naar waar het echt om gaat. Vaak…

Lees verder

Samen praten over geld

,

Om ruzies over geld te voorkomen is het handig als je begrijpt hoe je vriend(in) en jij met geld omgaan. Je ideeën over geld zijn al op hele jonge leeftijd ontstaan. Verdiep je in die ander en vraag bijvoorbeeld: VROEGER – Hoe was het bij jou thuis? Waren er geldzorgen? Kreeg je vaak geld uit schuldgevoel dat je…

Lees verder

Mijn vriend(in) gaat anders om met geld

,

Het is niet erg als je allebei anders omgaat met geld. Hoe meer jullie verschillen, hoe groter de uitdaging is om je te verplaatsen en op zoek te gaan naar een manier die voor jullie allebei acceptabel is. Er zijn geen goede of foute geldtypes. Elk type heeft kwaliteiten. Elk type heeft valkuilen. We hebben…

Lees verder