Online studiekeuze maken?!

element5-digital-jCIMcOpFHig-unsplash

Door de maatregelingen die alle scholen verplichten dicht te gaan vanwege het coronavirus, kun je voorlopig geen (hoge)scholen of universiteiten tijdens een open dag bezoeken. Misschien moet jij nog kiezen wat je volgend jaar gaat studeren en voel je je erg beperkt in het maken van je studiekeus. Gelukkig zijn er genoeg initiatieven die jou kunnen helpen bij het maken van je studiekeus!

Online open dagen

Veel scholen bieden nu ‘online’ open dagen aan, waar online presentaties te zien zijn, je bijvoorbeeld kunt proef studeren door online colleges of webinars te volgen, je een virtuele rondleiding krijgt en kunt chatten met docenten of huidige studenten. Check dus vooral even wat jouw (toekomstige) school aanbiedt! Op de website https://www.scholieren.com/studiekeuze zijn live Q&A’s te vinden voor hbo en wo-opleidingen waarbij studenten vertellen over hun studie en jou helpen met je keuze.

Ga in gesprek met studenten

Een andere tip is om in gesprek te gaan met studenten die op dit moment datgene studeren waar jij geïnteresseerd in bent. Ken je niemand die jouw opleiding doet? Vraag eens rond in je omgeving, post jouw vraag op Facebook en vraag of het gedeeld kan worden, of stuur een mail naar de onderwijsinstelling, ongetwijfeld zijn er studenten die jou willen helpen met je studiekeuze!

Inschrijfdatum

Voor het mbo geldt dat iedereen die zich uiterlijk op 1 mei (verplaatst i.v.m. het coronavirus) aanmeldt voor een beroepsopleiding heeft het recht toegelaten te worden tot die opleiding. Wil je zeker zijn van je plek bij jouw opleiding? Meld je dan dus voor 1 mei aan. Voor hbo en universiteit is dat 1 juni. Maar: kijk voor de zekerheid altijd wat geldt voor jouw opleiding.

16 april 2020

Geplaatst in

Lees ook

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Goed voorbereid het nieuwe jaar in

Het is december, een maand vol met gezelligheid en feestdagen. Nog een aantal weken en dan is het ...
Lees meer

20 redenen om te werken

Wat is jouw motivatie om te werken? Je eerste reactie is misschien: geld verdienen. Maar werk doet meer met ...
Lees meer

Kan ik studeren met een verblijfsvergunning?

Met een verblijfsvergunning mag je studeren. Je kúnt ook recht hebben op studiefinanciering.  Ook als niet-Nederlander met een verblijfsvergunning ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.