MoneyFit in de studio van de Week van het Geld

Week van het Geld en Moneyfit

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar deze week is het de Week van het Geld. Wat je ook bijna niet hebt kunnen missen is dat MoneyFit in de live uitzending te zien was. Een tof online programma met afwisselende gasten van Hare Majesteit Koningin Máxima tot aan MoneyFit! Maar waarom is de Week van het Geld relevant voor jongeren? En welke antwoorden werden er gegeven tijdens de uitzending over het hebben van geldzorgen?

Steeds meer jongeren hebben financiële problemen. De coronacrisis zorgt voor het verlies van heel veel banen in de horeca en laat dit nou de plek zijn waar veel jongeren van onze leeftijd hun money verdienen.

De Week van het Geld is een landelijk initiatief van Wijzer in Geldzaken. Dit jaar is een bijzonder jaar voor de Week van Het Geld, want het is de 10e editie. Waar de vorige negen keer de aandacht lag bij het basisonderwijs, is dit het huidige jaar anders. Want…. De Week van het Geld breidt zich uit naar het voortgezet onderwijs en het MBO.

Tijdens de live uitzending waren Frederieke en Marije te gast in de studio namens MoneyFit. Frederieke werkt bij de Helpdesk en Marije is jongerenmaatje (MoneyfitMaatje) bij MoneyFit.

Frederieke beantwoordde de volgende kijkersvraag tijdens de live uitzending: ‘Ik word ook bijna achttien, welke geldzaken veranderen dan voor mij?’

Frederieke: ‘Als je 18 bent en je woont thuis dan veranderen alleen de kosten van je zorgverzekering. Dat is best wel een flink bedrag, dus daar moet je wel rekening mee houden. Ik kan mij best voorstellen dat als je 18 bent en aan het studeert, je best graag uit huis zou willen. Daar komen ook best veel kosten bij kijken. Ook kosten die in eerste instantie niet zou verwachten, zoals de gas, water en licht kosten en je inboedelverzekeringskosten moet je dan wel gaan betalen.’

Marije is één van de maar liefst 2000 MoneyFitMaatjes. Zij vertelde tijdens de uitzending wat je van een MoneyFitMaatje kan verwachten.

Marije: ‘Als maatje loop ik een tijdje op met iemand die het lastig vindt om zelfstandig geldzaken op orde te krijgen. Als maatje kijk en denk ik dan met iemand mee. Heb je schulden? Dan kun je te maken krijgen met allerlei schuldeisers. Op dat soort momenten kan een maatje meekijken met wie je bijvoorbeeld moet bellen. Ook kan een maatje helpen om overzicht te creëren in je geldzaken.’

Als maatje loop ik een tijdje op met iemand die het lastig vindt om zelfstandig geldzaken op orde te krijgen.

Marije, MoneyFitmaatje

Loop jij rond met grote of kleine zorgen omtrent geldzaken? Vraag dan om hulp bij MoneyFit. Stuur (anoniem) een chatbericht via onze website en deel je zorgen. MoneyFit staat voor jou klaar.

Heb je de uitzending van de Week van het Geld gemist? Kijk hier de uitzending terug waar MoneyFit te gast was.

24 maart 2021

Geplaatst in

Lees ook

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Zelfstandig wonen, wat kost dat?

Bereken voordat je op jezelf gaat wonen of je inkomsten al hoog genoeg zijn voor de bijkomende kosten. ...
Lees meer

Hier moet je allemaal rekening mee houden als je op kamers gaat

Op kamers gaan, het klinkt zo romantisch. Geen zeurende ouders die je vertellen hoe laat je thuis moet ...
Lees meer

Geld verdienen, hoe doe je dat?

De 16-jarige Beau Jessup uit Engeland verdient haar geld in elk geval op een heel creatieve manier: ze ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.