Met welke opleiding maak je een goede kans op werk?

studeren baanzekerheid baankans orienteren opleiding werk werken werk zoeken

Je hebt nog een paar maanden, maar je kunt je alweer inschrijven voor het nieuwe studiejaar. Ben jij op zoek naar een studie? Dan is dit artikel interessant voor jou!

Je hoopt natuurlijk dat je studie je bij je droombaan brengt. Maar het is zeker goed om te bekijken waar ons land op dit moment behoefte aan heeft. Er zijn namelijk veel banen waar op dit moment een tekort aan personeel is.

Een paar jaar lang is er veel campagne gevoerd om de technische studies in het hoger onderwijs aan te prijzen, maar in het middelbaar beroepsonderwijs gaat het nog niet zo hard met de aanmeldingen. Er zijn veel technische beroepen waar werkgevers staan te springen om meer personeel, waar je voor je het weet een baan hebt gevonden. Denk hierbij aan beroepen in techniek, bouw en industrie zoals stukadoors, mechanical enigeers, maar ook verpleegkundigen en (natuurkunde)docenten (NOS).

Best interessant om hier meer over te weten, niet? In dit artikel van NosOp3 (die in september al een serie ‘Ik word gezocht’ deed, over mensen met werk waar veel vraag naar is) kan je de baanzekerheid en het salaris van verschillende opleidingen vergelijken.

Wil je nog meer lezen over dit onderwerp? Bekijk dan onze andere artikelen, over het oriënteren op een opleiding en hoe het zit met het afbetalen van een studieschuld.

25 januari 2018

Geplaatst in ,

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer
Werkplek

Hoe vind je een geschikte stage?

Een stage is een periode waarin je jezelf kunt ontwikkelen en laten zien. Het is de eerste stap ...
Lees meer

Onderhandelen over je salaris: pensioen

In onderhandeling over wat je gaat verdienen bij je (eerste) baan? Als je voor een baas werkt, bouw ...
Lees meer
Spaargeld

Hoeveel spaargeld moet je hebben?

In het kort: Een buffer is een bedrag dat je achterhoudt voor onverwachte, grote en noodzakelijke uitgaven.Niet alles ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.