MoneyFit helpt je graag om op een fitte manier met je geld om te gaan. Heb je een vraag? Chat met ons!

  Meer informatie over MoneyFit in Leiderdorp

  Je hebt elke dag te maken met geld. Je hebt het nodig om te kunnen eten, je rekeningen te betalen, die nieuwe broek te kopen of uit te gaan. En nog veel meer. Het is best lastig om minder geld uit te geven dan dat er binnenkomt. Daarom geven we je op MoneyFit.nl tips over geld. Over uitgeven en besparen, maar ook over regelingen waar je recht op hebt! Op MoneyFit.nl komen al jouw vragen aan bod. En mocht je iets missen, stel dan jouw vraag via chat of whatsapp!

  Lees verder

  Kom jij er financieel niet meer uit?

  Als niet rond kunt komen, schulden hebt en al veel hebt geprobeerd om dit op te lossen, kun je altijd nog naar het Jongerenteam van de Stadsbank Leiden. Stuur gerust een mail en leg kort je situatie uit. Zij nemen dan contact met je op en bekijken samen met jou waar je bij geholpen kunt worden.

  Lees verder

  De Zorgverzekeringslijn

  Vanaf je geboorte moet je een zorgverzekering hebben, maar tot 18 jaar is de verzekering gratis. Vanaf je 18e mag je zelf een zorgverzekering kiezen. Je moet premie gaan betalen, maar je kan ook zorgtoeslag aanvragen. Het eigen risico geldt ook vanaf 18 jaar. Omdat dit (in het begin) best ingewikkeld kan zijn, helpt de Zorgverzekeringslijn je hierbij graag op weg.

  Lees verder

  18 jaar: wat moet ik regelen?

  Als je 18 jaar wordt, moet je heel wat zaken zelf regelen. Van verzekeringen tot studiefinanciering aanvragen. Misschien ga je op jezelf wonen en je wilt overzicht houden over je eigen inkomsten en uitgaven. Kwikstart helpt hierbij!

  Lees verder

  Moneyfit Leiderdorp

  Je hebt elke dag te maken met geld. Je hebt het nodig om te kunnen eten, je rekeningen te betalen, die nieuwe broek te kopen of uit te gaan. En nog veel meer. Het is best lastig om minder geld uit te geven dan dat er binnenkomt. Daarom geven we je op MoneyFit.nl tips over…

  Lees verder

  algemene artikelen

  Rood staan? Let op BKR-registratie

  Heb jij ingesteld dat je rood mag staan bij de bank? Dit heeft mogelijk gevolgen als je een lening (bijvoorbeeld een hypotheek) wilt afsluiten. Hoe dit werkt? Lees snel verder.

  Lees verder

  Krijg ik ook huurtoeslag?

  Huur je een huis, appartement of woonstudio? Dan kun je mogelijk een mooie tegemoetkoming krijgen: de huurtoeslag. Of jij hier recht op hebt en hoeveel, hangt af van je woninghuur, je inkomen, je leeftijd en je woonplaats. Na het lezen van dit artikel weet je er een stuk meer over!

  Lees verder
  Zorgzekering

  Welke zorgverzekering past bij mij?

  ,

  Een goede zorgverzekering is belangrijk. Zeker als je 18 wordt en er zelf één moet afsluiten. Of je wilt misschien overstappen voor het eind van dit jaar. Besparen is fijn, want zorg is al duur genoeg. Hoe kies je de zorgpolis die het beste bij je past?

  Lees verder
  Verzekeringen

  Welke verzekeringen heb je nodig als je uit huis gaat?

  ,

  Ga je bijna op kamers wonen? Dan verandert er veel. Vergeet niet na te denken over welke verzekeringen je nodig hebt! Lees hier meer over verzekeringen en over welke het belangrijkst zijn.

  Lees verder

  10 best betaalde banen voor jongeren

  Om leuke dingen te doen en bijvoorbeeld je telefoonabonnement te betalen, is het verstandig om een bijbaan te nemen. Zo kan je zelfstandig keuzes maken over wat je met jouw geld wil doen. Weet je niet zo goed wat voor bijbaan bij je past, maar verdien je graag goed? Check dan hier de 10 best betaalde banen voor jongeren.

  Lees verder
  bijbaan student horeca

  20 redenen om te werken

  ,

  Wat is jouw motivatie om te werken? Hier vind je 20 redenen om te werken. Werken heeft invloed op maar liefst 7 gebieden.

  Lees verder
  Dure telefoon kopen, ja of nee?

  Pas op! Gevolgen voor een telefoon op afbetaling

  ,

  Heb jij binnenkort een nieuwe mobiele telefoon nodig? Let goed op voordat je een abonnement afsluit! Telefoonabonnementen met een mobieltje op afbetaling worden geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit betekent dat jouw abonnement wordt gezien als lening. Een BKR-registratie kan negatieve gevolgen hebben.

  Lees verder
  Stufi en studenten OV stopzetten. Je hebt geen recht meer op een studiefinanciering.

  Op tijd je studiefinanciering stopzetten

  ,

  Stoppen met je studie? Als je bent uitgeschreven voor je opleiding, kun je je stufi en studenten OV stopzetten bij DUO. Dit is zowel belangrijk na je studie of als je tussentijds stopt. Vergeet dit niet, want je hebt eigenlijk geen recht meer op een studiefinanciering, dus stop de uitbetaling en voorkom dat je studieschuld oploopt.

  Lees verder
  Studiefinanciering, hbo en wo. Lening of gift.

  Studiefinanciering op het hbo of wo: een lening of een gift?

  Studeren is een kostbare investering. Zo’n zes jaar geleden ging het nieuwe leenstelsel in voor het HBO en het WO. In dit artikel leggen we je alles uit over: bijverdienen, de aanvullende beurs, DUO en wat je als student moet terugbetalen.

  Lees verder

  Waar is nu werk te vinden?

  In veel sectoren is op dit moment geen werk te vinden. Misschien ben je je (bij)baan verloren, of heeft je baas tijdelijk geen werk voor je. Ben je wel beschikbaar om te werken? Wij hebben een lijst gemaakt met opties waar op dit moment alle hulp welkom is. Hopelijk kun je hiermee een vacature bij jou in de buurt vinden!

  Lees verder
  Eerste baan na studie vinden

  10 tips voor het vinden van je eerste baan

  ,

  Wanneer je straks bent afgestudeerd wil je natuurlijk op zoek naar een mooie baan. Maar werk vinden als starter valt nog niet mee, zeker niet in de coronacrisis. Wij geven je 10 tips om dit toch voor elkaar te krijgen!

  Lees verder
  sparen

  Hoe spaar je, ondanks sociale druk uit je omgeving?

  ,

  Sparen lijkt theoretisch soms zo makkelijk. Toch werkt de praktijk net anders. Sociale druk is een veelvoorkomende valkuil om te sparen. Afhaken voelt als iets gênants: straks mis je iets. Hoe ga je om met deze sociale druk?

  Lees verder
  Wat moet je weten als je 18 jaar wordt? DigiD, studiefinanciering.

  Wat moet je regelen als je 18 wordt?

  , ,

  Als je 18 jaar wordt moet je opeens een hoop dingen zelf regelen. Je bent van de ene op de andere dag zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken en je zorgverzekering. Dat kan lastig zijn als je er nog geen ervaring mee hebt. MoneyFit helpt je daarom graag om jou maximaal voor te bereiden op deze verantwoordelijkheden.

  Lees verder

  Op kamers! Waar moet je beginnen?

  ,

  Ga je binnenkort op kamers? Of woon je al op kamers, maar ben je op zoek naar wat anders?

  Lees verder

  Een woning kopen.. hoe werkt dat?

  Het is gekkenhuis op de woningmarkt. Voor jou als starter, die misschien (bijna) is afgestudeerd, is het een moeilijke tijd om een huis te kopen. Maar blijven huren of thuis blijven wonen is ook niet altijd wat je wilt. Wat moet je doen om een koophuis te krijgen?

  Lees verder

  Jong en een hypotheek?!

  Voor jongeren is het tegenwoordig moeilijk om een huis te kopen. Door de stijgende huurprijzen, flexcontracten, studieschulden die meetellen bij het berekenen van je maximale hypotheek én strengere regels, is het steeds lastiger om een hypotheek te krijgen. De gemiddelde werknemer is daarnaast 28 jaar als hij een vast contract krijgt – 4 jaar ouder dan 10 jaar geleden.

  Lees verder

  Goedkoop en gezond eten als student

  , , ,

  Ben je student en wil je graag gezond en goedkoop eten. Gezond en goedkoop eten kan door een paar slimme gewoontes. Lees hier 10 praktische tips.

  Lees verder
  feestdagen geld besparen

  Goedkoop de feestdagen door?

  ,

  December is de maand van de feestdagen! Hoe kom je de feestdagen door, zonder te veel geld te besteden? Lees hier onze bespaartips!

  Lees verder

  Hoe kom ik aan een sociale-huurwoning?

  ,

  Het is in deze tijd geen geheim dat het vinden van een woning superlastig kan zijn. Het kan zelfs bijna onmogelijk voelen als je niet zo veel geld verdient. Heb je al weleens nagedacht over een sociale-huurwoning?  In Nederland is een deel van de woningen alleen bedoeld voor verhuur aan mensen met een lager inkomen. Hoe zit dat precies en hoe kom je aan zo’n woning? Dat lees je in dit artikel.

  Lees verder

  Hoe kom ik aan een sociale-huurwoning?

  ,

  Het is in deze tijd geen geheim dat het vinden van een woning superlastig kan zijn. Het kan zelfs bijna onmogelijk voelen als je niet zo veel geld verdient. Heb je al weleens nagedacht over een sociale-huurwoning?  In Nederland is een deel van de woningen alleen bedoeld voor verhuur aan mensen met een lager inkomen. Hoe zit dat precies en hoe kom je aan zo’n woning? Dat lees je in dit artikel.

  Lees verder

  Duurzame alternatieven voor elke dag

  Het hoeft niet duur te zijn om voor alledaagse producten duurzame alternatieven te vinden. Met een kleine investering hier en daar kun je zelfs kosten besparen!

  Lees verder
  abonnement op Netflix

  Afsluiten van abonnement als achttienjarige

  Je bent 18!! Naast de slingers en ballonnen met het getal achttien erop, zijn er een aantal belangrijk zaken die om de hoek komen kijken. Deze maand lees je alles over achttien jaar worden. Ben je al achttien? Ook dan is het interessant. Misschien zie jij wel namelijk bepaalde zaken over het hoofd. In dit artikel lees je over het afsluiten van een abonnement. Want waar moet je eigenlijk op letten?

  Lees verder
  achttien jaar worden, belangrijke zaken regelen.

  Achttien jaar, dit moet je allemaal regelen!

  , ,

  Deze maand schrijven we over iets heel spannends. Iets wat je maar één keer meemaakt en nooit meer zal vergeten. Namelijk 18 jaar worden!
  Naast de onvergetelijke versiering en cadeaus is het ook spannend om meerderjarig te zijn. Met een chique term ben je nu ‘bekwaam tot alle handelingen van het burgerlijke leven’. Simpel uitgelegd ben je vanaf nu volwassen. Het is verstandig om je voor te bereiden op je 18e verjaardag. Krijg je hier al de zenuwen van? Geen stress! Wij zochten voor je uit welke belangrijke zaken je niet over het hoofd mag zien!

  Lees verder
  Tiny wonen, waarom en hoe

  Tiny wonen, een optie voor jou?

  ,

  Tiny wonen is een duurzame en trendy manier van wonen, of eigenlijk van leven. Wat zijn de voor -en nadelen van Tiny wonen?

  Lees verder