Leer jezelf binnen 1 minuut te verkopen

pexels-thor-garlan-3432053

Stel je voor: je droomt over een nieuwe baan en wordt tijdens een borrel voorgesteld aan de manager van het bedrijf waar jij graag wilt werken. Weet jij precies wat je wilt zeggen om hem te overtuigen dat jij een aanwinst bent voor zijn organisatie? Je hebt maar een paar minuten om een goede eerste indruk te maken. Mis je deze kans, dan kan dat je een interessante baan met mooi salaris kosten…

Naast solliciteren op vacatures en het beschikken over een sterk cv (met behulp van een voorbeeld-cv), is jezelf binnen één minuut kunnen verkopen van grote waarde voor je volgende carrièrestap.

Vertel eens iets over jezelf…

Jezelf in korte tijd goed kunnen presenteren is iets dat je kunt leren. Met een zogenaamde elevator pitch vertel je een kort, enthousiast verhaal om jezelf voor te stellen. Zo’n pitch kun je niet alleen gebruiken voor een kort praatje in de lift of op een netwerkbijeenkomst, maar ook tijdens je sollicitatiegesprek. Een van de vragen die vaak als eerste wordt gesteld tijdens een gesprek is ‘Vertel eens iets over jezelf?’.

Schrijf je elevator pitch uit

Onderstaande onderwerpen komen aan bod in jouw verkooppraatje. Pak een pen en een leeg vel papier en schrijf de antwoorden op deze vragen op:

1. Wie ben ik?
Introduceer jezelf: noem je naam, vertel waar je vandaan komt en omschrijf jouw persoonlijkheid. Geef ook antwoord op de vraag: ‘Wat maakt jou uniek?’.

2. Wat kan ik?
Wat voor werk doe je? Hoe doe je dat? En vooral: wat kun je daarmee voor anderen betekenen? Praat zeker ook over ‘bewijsmateriaal’ om jouw kwaliteiten aan te tonen. Ben je een artistieke grafisch ontwerper? Geef aan voor welke klanten je geweldige designs hebt gemaakt.

3. Hoe kan ik helpen?
Bedenk op wat voor manieren je de ander kan helpen en spreek dit uit. Wie weet heeft die persoon daar zelf nog niet eens aan gedacht. Denk aan actiever aanwezig zijn op social media of het anders inrichten van een webshop om meer klanten aan te trekken.

4. Waar ben ik naar op zoek?
Als laatste wil je dat jouw gesprekspartner exact weet waar jij naar op zoek bent. Bijvoorbeeld een nieuwe baan, een stage of een stapje hoger op de carrièreladder.

Heb je alles uitgeschreven? Leg het een paar dagen weg of laat het anderen lezen. Blijf je verhaal aanscherpen totdat je er helemaal tevreden mee bent.

Hardop oefenen geeft zelfvertrouwen

Een goede elevator pitch is kort, bondig en duidelijk. Zorg ervoor dat je clichés als ‘spin in het web’, ‘creatieve duizendpoot’ of ‘goed kunnen omgaan met mensen’ zoveel mogelijk vermijdt, of zo goed mogelijk beschrijft. Concrete voorbeelden doen het altijd goed in een pitch.

Ga voor de spiegel staan en oefen jouw verhaal zo vaak mogelijk. Veel oefenen geeft je zelfvertrouwen. Jij moet overtuigd zijn van jezelf zodat je gesprekspartner overtuigd raakt dat jij de perfecte kandidaat bent.

Met een goed voorbereide elevator pitch verkoop jij jezelf binnen één minuut en laat je een sterke eerste indruk achter!

Dit is een gastartikel van CV.nl.

19 maart 2021

Geplaatst in

Lees ook

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Grip op jouw abonnementen

Hoeveel abonnementskosten worden maandelijks van jouw rekening afgeschreven? Jongeren tot 25 jaar hebben gemiddeld zestien abonnementen, blijkt uit ...
Lees meer

Gokken, welk type speler ben jij?

De ene persoon die gokt is de andere niet. Er zijn verschillende typen spelers, variërend van gokken uit ...
Lees meer

Interview met Gunel

Bijna alle jongeren moeten wel met geldzaken bezig. Toch hoor je er vaak niet zoveel over. Wij interviewen ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.