Toch nog op (een betaalbare) vakantie?

SUMMER (2)

Als je nog geen vakantie hebt geboekt, en besluit toch nog op vakantie te willen, hoeft dat helemaal niet duur te zijn. Je bent toe aan vakantie maar hebt een beperkt budget. Het kan. Wees creatief! Wel willen we je aanraden om de situatie van jouw vakantiebestemming in de gaten te houden; wanneer de situatie verslechtert, kan het fijn zijn om dichtbij huis te zitten. Kies voor een vakantie in Nederland of in één van de buurlanden. Kijk daarna wat er in jouw vakantieland de acuele wetgeving rondom corona is. Op deze site kun de maatregelen per land bekijken. Neem ook genoeg mondkapjes mee!

Verblijf

  • Kamperen

Vraag aan familie en vrienden van wie je een tent of caravan kunt lenen. Je kunt al kamperen voor € 15,- per nacht. Wanneer je naar een camping zoekt die niet op een toeristische plek ligt of vijf sterren heeft, zul je zien dat de prijzen reuze meevallen.

  • Lastminute

Boek via vakantieveilingen een lastminute of een verrassingsbestemming. Hiermee kom je goedkoop in aanmerking voor vakantieverblijven of vluchten die nog niet volgeboekt zijn. Zo kun je toch nog voordelig op vakantie!

  • Airbnb

Een appartement huren van een particulier via betrouwbare boekingssites als wimdu of airbnb is vaak goedkoper dan een hotel. Ook in Nederland zijn er genoeg leuke airbnb’s te huren, dichtbij een mooi natuurgebied, een leuke stad of een tof attractiepark in een ander gedeelte van Nederland dan waar jij woont. Zo zie je nog eens wat anders, zonder dat het veel hoeft te kosten!

Vervoer

  • Fietsvakantie

Door op fietsvakantie te gaan in bijvoorbeeld Nederland, Duitsland en/of België, bespaar je vervoerkosten en kun je toch een hele andere omgeving bezichtigen.

  • Voordelig met de trein

Per trein reis je met korting buiten de spitsuren met een dalvoordeelkaart. Check de maandaanbiedingen voor combinatiereizen op spoordeelwinkel of winkelketens zoals HEMA, Blokker of Albert Heijn.

  • Samenreizen per auto

Reis je het liefst per auto? Er zijn sites waarop je kunt checken of je met iemand mee kunt reizen of dat je iemand mee kunt nemen. Liften waarbij je niet uren hoeft te wachten langs de snelweg kan door alvast een plekje in een auto te reserveren via blablacarof samenrijden.

Nog meer tips voor deze vakantie? Lees dan dit artikel. Ga je op vakantie en wil je weten hoe je geld kunt besparen tijdens je vakantie? Lees dan dit artikel.

23 juli 2020

Geplaatst in ,

Lees ook

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Eenmaal, andermaal … VERKOCHT!

Heb jij een leuk bankstel voor je studentenkamer gezien op een veilingsite, maar weet je niet goed hoe ...
Lees meer

5 tips voor het afsluiten van een zorgverzekering

Als je 18 wordt, mag je zelf een zorgverzekering kiezen. Hieronder vind je enkele tips om een goede ...
Lees meer

Geld = vrijheid?

Op 5 mei vieren we onze vrijheid met Bevrijdingsdag. In de jaren ’40 - ‘45 van de vorige ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.