In de schulden door een verbroken relatie

schulden verbroken relatie stuk moeder vader zoon dochter partner vriend vriendin

Door een verbroken relatie voelde ik me zo rot, dat ik allerlei spullen ging kopen om me beter te kunnen voelen. Minder eenzaam. Dat hielp natuurlijk niet.

Mariekes vriend Jelle verbrak hun relatie na twee jaar samenwonen. “Mijn wereld stortte in één keer in. Al mijn toekomstdromen moest ik bijstellen. Ik kon direct vertrekken uit ons appartementje en ging weer bij mijn moeder wonen. Dat was niet makkelijk, want ik was zo gewend om op mezelf te wonen. De pijn en het verdriet van binnen waren soms heel heftig; ik werd er gewoon gek van. Tot ik merkte dat die pijn en de leegte in mij even verdwenen als ik leuke dingen kocht. Met nieuwe accessoires probeerde ik mijn kamer gezellig te maken. En met (dure) kleding en parfums maakte ik mezelf aantrekkelijker. Mijn zelfvertrouwen was flink gedaald. Ik kon mijn werk niet meer goed doen omdat ik me niet meer kon concentreren. Toen ik ook nog mijn baan verloor, stapelden de schulden zich op. Uiteindelijk heeft een familielid me geholpen om weer overzicht te krijgen. Iedere maand los ik een stukje van mijn schulden af. Over een jaar hoop ik er helemaal vanaf te zijn.”

09 september 2016

Geplaatst in ,

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Gameverslaafd?

Veel gamen hoeft niet te betekenen dat je gameverslaafd bent. Maar waar ligt dan de grens tussen wel ...
Lees meer

Concert of festival verplaatst of afgelast?

Had jij plannen om een festival of concert te bezoeken deze zomer? Grote kans dat deze is verplaatst ...
Lees meer

Financiële problemen? Krijg hulp van een maatje!

Steeds meer studenten kunnen hun collegegeld niet meer betalen. Dit kan vervelende gevolgen hebben, misschien uiteindelijk zelfs uitschrijving ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.