Hoe ga jij 2021 in?

Ontwerp zonder titel (2)

Na een bizar 2020, is er een nieuw jaar aangebroken. Hoe ga jij het nieuwe jaar in? Blij, dat 2020 om is? Met nieuwe voornemens? Vastberaden dat dit jaar anders zal zijn?

Kijk eens terug op het afgelopen jaar en maak een lijstje van dingen die goed gingen. Waar je trots op bent, die onverwachts goed hebben uitgepakt of waardoor je bent gegroeid!

Kijk daarna naar de dingen die lastig waren in 2020. Kun je hier wat mee? Misschien kun je bijvoorbeeld terugzien dat je je veel alleen hebt gevoeld. Probeer dan een plannetje te maken hoe je in het nieuwe jaar elke week vrienden kunt zien. Bijvoorbeeld door buiten af te spreken, te videobellen of een raambezoek te plannen. Maak er werk van om mensen te blijven zien!

Merkte je afgelopen jaar dat je je zorgen hebt gemaakt om je geld? Probeer een overzicht te maken van je in- en uitkomsten, een (bij)baan te vinden of zoek hulp en neem contact met ons op. Kijk ook eens naar je aantal abonnementen, heb je ze echt allemaal nodig?

Door op deze manier te herkennen wat anders kan, kun je bewust 2021 in gaan. Dit jaar wordt ongetwijfeld anders, en daar kun jij ook een rol in spelen!

28 december 2020

Geplaatst in

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Jong in èn uit de schulden

Steeds meer jongeren hebben schulden bij de overheid. Zij kunnen bijvoorbeeld de zorgverzekering niet betalen, hebben problemen met ...
Lees meer

Tips over de uitgaven van een student

Als je gaat studeren krijg je te maken met uitgaven die je eerder nog niet hoefde te doen. ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.