Handig handelen op Marktplaats

pexels-steve-johnson-923192

Zit jij ook vaak op Marktplaats? Dé plek om toffe tweedehandsdeals te sluiten en je oude spullen kwijt te raken, of gewoon even rond te snuffelen. Verkopen kan je mooi wat geld opleveren voor je gebruikte spullen. Hoe zorg je dat je hier nog meer succes mee hebt?

Jouw (nieuwe) studentenkamer kan misschien wel een opfrisbeurt gebruiken. Maar net zo vaak heb je misschien spullen waarbij je denkt: “mwah… tijd voor iets anders”. Jammer als je weet wat het je ooit heeft gekost, maar nog veel spijtiger als je er helemaal niets meer voor zou krijgen. Of zelfs moet betalen bij het wegbrengen van je oude tafel of bank.

Wat Marktplaats eigenlijk zo leuk maakt is dat je elkaar verder helpt. Meubels, elektronica, kleding en allerlei andere dingen die jij anders misschien zou weggooien, krijgen een tweede leven. Bovendien maak je iemand blij met jouw spullen, wat vaak toch wel een goed gevoel geeft.

5 verkooptips
Een leuke en slimme manier om geld te verdienen dus. Maar hoe raak je je spullen het snelst kwijt via Marktplaats? Probeer eens deze 5 verkooptips uit:

1. Maak goede foto’s
Jouw productfoto is het eerste en soms enige dat iemand ziet. Met een goede, duidelijke foto maak je de beste indruk! Fotografeer daarom vanuit verschillende hoeken en gebruik liefst een lichte achtergrond. Zo springt jouw advertentie er gelijk uit tussen de rest. Verkoop je een kledingstuk? Plaats dan ook een foto waarop je dit draagt. Je hoofd hoeft daarbij niet herkenbaar op de foto.

2. Deel je vraagprijs
Veel verkopers geven aan dat je een bod kunt uitbrengen. Op zich handig, maar vaak heb je een streepje vóór als je ook een vraagprijs invult. Mensen krijgen dan een beter beeld van wat jouw product moet kosten. Om je vraagprijs te bepalen, kun je altijd kijken wat andere verkopers vragen voor een vergelijkbaar product. Ga daar bijvoorbeeld net iets onder zitten.

3. Wek vertrouwen
Verkopen via Marktplaats draait om vertrouwen. Wanneer je een tekstje schrijft is het slim als je het product kort en netjes beschrijft. Verplaats je in de koper en wees eerlijk en duidelijk over alles wat jij er dan over zou willen weten. Dat geldt ook als er iets aan mankeert: het is beter om het te noemen, dan dat iemand er later pas achter komt. Als je extra betrouwbaar wilt overkomen, noem dan ook de reden waarom je het weg doet.

4. Reageer altijd
Weer eens een te laag bod gekregen? Het gebeurt heel vaak, maar dit hoef je niet gelijk te negeren. Iemand is mogelijk wel echt geïnteresseerd in jouw schemerlamp, gamecontroller, of postzegelcollectie. Diegene tast dan vaak alleen de prijs een beetje af. Als je bedenkt wat jouw laagste vraagprijs is, kun je die noemen in een reactie. Wie weet komen jullie zo toch nog tot een mooie deal!

5. Noem je overige aanbod
Soms zijn de verzendkosten voor een product aardig hoog. Dat kan een koper misschien afschrikken. Als je meerdere producten te koop hebt staan, kan de koper meerdere aankopen tegelijk doen om verzendkosten te besparen. Geef dan in je advertentie aan dat je meer spullen aanbiedt, die je dus ook in één keer kunt verzenden. Misschien trekt dit iemand over de streep en ben je in één klap van meerdere spullen af.

26 februari 2021

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Moet ik aangifte doen van mijn belasting?

Tot 1 mei kun je belastingaangifte doen. Wat is belastingaangifte eigenlijk en is het verplicht? Lees snel verder! ...
Lees meer

Tips van jongerenmaatje Liesbeth

Het kan heel lastig zijn om je financiën op orde te krijgen en houden. Liesbeth, jongerenmaatje in Zwolle, ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.