Gokken, welk type speler ben jij?

gokken type spelers gokspelen

De ene persoon die gokt is de andere niet. Er zijn verschillende typen spelers, variërend van gokken uit ontspanning tot gokken vanuit verslaving. In dit artikel lees je meer over deze verschillende typen spelers. Kan jij ontdekken welk type jij bent? 

  1. Recreatieve speler

Ben je een recreatieve speler, dan kom je voor de gezelligheid. Je vindt gokken leuk, maar komt niet puur en alleen voor het spel. De sfeer, gezelligheid en ontmoeting vind je belangrijk. Je weet jezelf te beheersen qua tijd, geld en gedrag. Teveel geld uitgeven of jezelf verliezen in het gokken zonder tijd over te houden voor andere dingen, zal jou dus niet snel gebeuren. Het gaat jou namelijk niet om de winst, maar om de gezelligheid.

  1. Professionele speler

Ben je een professionele speler, dan zie je het gokken als een vorm van inkomen. Je bent geconcentreerd, vakkundig, zeer gedisciplineerd en weet wanneer je wel of juist niet moet gaan gokken. Je gokhobby heb je kunnen uitbouwen tot een kleine inkomstenbron. En je weet het goed in de hand te houden.

  1. Problematische speler

Als je een problematische speler bent, geeft het spelen van gokspellen je veel spanning en opwinding. Je kan jezelf erin verliezen. Je geeft vaak meer geld uit aan gokken dan eigenlijk goed is en je besteedt er teveel tijd aan. Hierdoor houd je weinig tijd over voor andere dingen. Je grenzen in geld en tijd vervagen steeds meer.

  1. Verslaafde speler

Ben je een verslaafde speler, dan ben je dag en nacht bezig met gokken. Je wil om te stoppen is zwak. Je hebt er alles voor over om te kunnen gokken: geld, tijd, verkleining van je vriendenkring, minder sociale contacten. Maar ook liegen en manipuleren doe je, om maar te kunnen gokken. Verslaafde spelers lopen risico om in de (kleine) criminaliteit terecht te komen.

Zolang je jezelf in type 1 of 2 herkent, is er niks aan de hand. Maar merk je dat je in type 3 of zelfs type 4 terecht komt, dan is het goed om aan de bel te trekken. Vraag hulp bij vrienden of familie of, wanneer je echt verslaafd bent, bij een hulporganisatie. (bijvoorbeeld de Hoop)

06 april 2017

Geplaatst in ,

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Wat maakt gamen nou zo leuk?

Ontzettend veel jongeren gamen. Dus dan denk je: dan moet gamen toch wel heel erg leuk zijn? Dat ...
Lees meer
internet

Bespaar op je internet en tv

Internet en tv... onmisbaar natuurlijk, maar ook een grote kostenpost. Als het over prijzen van abonnementen gaat is ...
Lees meer
voortgezet onderwijs scholier

Extra inkomsten voor middelbare scholieren vanaf 18 jaar

Volg je een opleiding op het voortgezet onderwijs en ben/word je 18 jaar? Let op: het kan zijn ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.