Gokken en achteraf betalen

Online shoppen, bestellen, achteraf betalen, gokken, schulden

Waag jij weleens een gokje? Als je online een bestelling doet, betaal je die dan weleens pas achteraf? Dat is niet zonder risico! Lees in ons artikel waarom.

Onderwijsprogramma Moneyways vertelt dat jongeren de risico’s van kansspelen en achteraf betalen onderschatten. Jongeren doen deze dingen steeds meer, zonder zich zorgen te maken over de gevolgen. Ze zien gokken niet als risico, maar als een makkelijke manier om geld te verdienen (NOS).

De kans om schulden te krijgen door (online) gokken is groot. Als je eenmaal schulden hebt, kan het zijn dat je alleen maar langer en meer gaat gokken, omdat je hoopt dat je een bedrag geld wint waarmee je je schulden kan afbetalen. Gokken brengt ook andere risico’s met zich mee, zoals verslaving, studie/werkproblemen en sociale problemen (Jellinek).

Ook de tweede trend, het achteraf betalen van online producten, brengt het risico op schulden met zich mee. Door achteraf te betalen is het heel gemakkelijk de besteding die je doet even uit te stellen. Pas hier echt mee op! Als je op het moment dat je wel moet betalen niet genoeg geld hebt, krijg je een betalingsachterstand. Doe je dit vaker, dan kom je in de schulden.

Heb jij hulp nodig bij je geldzaken? Aarzel niet en neem contact met ons op. Wij kunnen je helpen!

19 januari 2018

Geplaatst in ,

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Welk geldtype ben jij? En je vriend(in)?

Je vriend(in) en jij gaan verschillend om met geld. Dat kan botsen of elkaar versterken en aanvullen. Hoe goed passen jullie bij elkaar?  Ben je ...
Lees meer

Onverwacht tienermoeder

Je bent jong en krijgt onverwacht een baby. Je hele leven staat op zijn kop. Niets is meer hetzelfde. Het ...
Lees meer

Knap je huis op voor weinig

Veel mensen hebben juist nu de tijd om hun huis te veranderen. Nu je veel thuis zit, zie ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.