Goedkoop onderweg naar je vakantiebestemming!

goedkoop reizen vakantiebestemming vakantievervoer

Voordat je op een vakantiebestemming aankomt, gaat er eerst een (korte of langere) reis aan vooraf. Wanneer je weinig geld wilt uitgeven aan vervoer naar je vakantiebestemming, is het goed om alle opties met elkaar te vergelijken. We zetten hier verschillende manieren van vervoer voor je op een rijtje.

Vliegtuig
Wanneer je vakantiebestemming op heel wat uren afstand ligt (of zelfs overzee), is het vliegtuig de manier om er te komen. Vergelijk verschillende vliegmaatschappijen met elkaar om het goedkoopste ticket te krijgen, bijvoorbeeld via skyscanner. Reizen buiten het weekend of schoolvakanties scheelt vaak ook in prijs, evenals een vliegreis met meer tussenstops. Let bij prijsvechters wel op de prijsopbouw: is deze bijvoorbeeld inclusief bagage of moet je hiervoor bijbetalen? Lees dus altijd de boekingsvoorwaarden.

Auto
Soms is het fijn om met je eigen auto op reis te gaan, zodat je ook op je vakantiebestemming vrij bent om je in de omgeving te bewegen. Je kunt van tevoren een brandstofberekening (berekenbrandstofkosten.nl) doen om zo een inschatting te maken van hoeveel de reis je gaat kosten. Ga goed voorbereid op weg door van tevoren je auto een kleine ‘vakantiecheck’ te geven: olie peilen, koelvloeistof en bandenspanning controleren. Check ook wat de verplichte bagage en autogereedschappen zijn in Europese landen. En last, but not least: sluit een autoverzekering met pechhulp af.

Bus
Er rijden tientallen pendelbussen tussen Nederland en de populairste vakantiebestemmingen in Europa. Dit busvervoer is vaak goedkoop, maar wordt door sommigen als minder comfortabel ervaren. Wel is het een manier waarbij je zonder zelf iets te doen, voor weinig geld, uitgerust op je vakantiebestemming kunt aankomen.

Trein
In sommige Europese landen is de trein een dure vervoerder, maar Italië heeft bijvoorbeeld lage treintarieven. Ook hebben spoorwegen regelmatig acties en aanbiedingen waarbij je een goedkoop treinticket kunt bestellen. Ga je dus met de trein, zoek dan online naar treinticket aanbiedingen (bijvoorbeeld via nsinternational of treinreiswinkel) of informeer bij een loket op het station naar mogelijkheden.

Geplaatst in ,

Lees ook

Samen praten over geld

Om ruzies over geld te voorkomen is het handig als je begrijpt hoe je vriend(in) en jij met geld omgaan. Je ...
Lees meer

Besparen tijdens de kortere dagen

Op 22 december is het de kortste dag van 2019. De dagen rond Kerst en oud en nieuw ...
Lees meer

Hoe bereid je je voor op een sollicitatiegesprek?

Op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek kan je soms al ontzettend blij zijn, maar ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.