Goedkoop onderweg naar je vakantiebestemming!

goedkoop reizen vakantiebestemming vakantievervoer

Voordat je op een vakantiebestemming aankomt, gaat er eerst een (korte of langere) reis aan vooraf. Wanneer je weinig geld wilt uitgeven aan vervoer naar je vakantiebestemming, is het goed om alle opties met elkaar te vergelijken. We zetten hier verschillende manieren van vervoer voor je op een rijtje.

Vliegtuig
Wanneer je vakantiebestemming op heel wat uren afstand ligt (of zelfs overzee), is het vliegtuig de manier om er te komen. Vergelijk verschillende vliegmaatschappijen met elkaar om het goedkoopste ticket te krijgen, bijvoorbeeld via skyscanner. Reizen buiten het weekend of schoolvakanties scheelt vaak ook in prijs, evenals een vliegreis met meer tussenstops. Let bij prijsvechters wel op de prijsopbouw: is deze bijvoorbeeld inclusief bagage of moet je hiervoor bijbetalen? Lees dus altijd de boekingsvoorwaarden.

Auto
Soms is het fijn om met je eigen auto op reis te gaan, zodat je ook op je vakantiebestemming vrij bent om je in de omgeving te bewegen. Je kunt van tevoren een brandstofberekening (berekenbrandstofkosten.nl) doen om zo een inschatting te maken van hoeveel de reis je gaat kosten. Ga goed voorbereid op weg door van tevoren je auto een kleine ‘vakantiecheck’ te geven: olie peilen, koelvloeistof en bandenspanning controleren. Check ook wat de verplichte bagage en autogereedschappen zijn in Europese landen. En last, but not least: sluit een autoverzekering met pechhulp af.

Bus
Er rijden tientallen pendelbussen tussen Nederland en de populairste vakantiebestemmingen in Europa. Dit busvervoer is vaak goedkoop, maar wordt door sommigen als minder comfortabel ervaren. Wel is het een manier waarbij je zonder zelf iets te doen, voor weinig geld, uitgerust op je vakantiebestemming kunt aankomen.

Trein
In sommige Europese landen is de trein een dure vervoerder, maar Italië heeft bijvoorbeeld lage treintarieven. Ook hebben spoorwegen regelmatig acties en aanbiedingen waarbij je een goedkoop treinticket kunt bestellen. Ga je dus met de trein, zoek dan online naar treinticket aanbiedingen (bijvoorbeeld via nsinternational of treinreiswinkel) of informeer bij een loket op het station naar mogelijkheden.

15 mei 2017

Geplaatst in ,

Lees ook

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Onderhandelen over je salaris: pensioen

In onderhandeling over wat je gaat verdienen bij je (eerste) baan? Als je voor een baas werkt, bouw ...
Lees meer
autorijden

Waarom autorijden zo duur is

Autorijden is niet goedkoop – je maakt kosten, zelfs wanneer je niet rijdt. De benzineprijzen rijzen de pan ...
Lees meer

Leer jezelf binnen 1 minuut te verkopen

Stel je voor: je droomt over een nieuwe baan en wordt tijdens een borrel voorgesteld aan de manager ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.