Goedkoop de feestdagen door?

feestdagen geld besparen

December is dé maand vol met gezelligheid, luxe diners en prijzige cadeautjes. Een maand vol met fijne feestdagen, toch? Of zie jij nu al op tegen al die hoge kosten die erbij komen kijken? Dat kunnen wij ons wel voorstellen. Daarom vind je hier bespaartips om de feestdagen door te komen zonder té veel geld uit te geven.

Geef jezelf een budget

Schrijf van tevoren op waar je verwacht geld aan uit te gaan geven de komende maand. Denk bijvoorbeeld aan cadeautjes, boodschappen voor diners en decoratie voor je huis of kamer. Ga bij jezelf na hoeveel elke feestdag je ongeveer gaat en mag kosten, en schrijf dit op. Dit is je budget. Probeer om je tijdens het doen van inkopen je te houden aan dit budget. Pin en bewaar je budget in cash, zodat je gemakkelijk kan bijhouden hoeveel je nog overhebt.

Slimme boodschappen

Ga op onderzoek uit en haal zo veel mogelijk boodschappen in de aanbieding. Check ook of een aanbieding bij een supermarkt echt goedkoper is dan een product niet in de aanbieding bij een andere supermarkt. Als je hier even tijd en moeite in stopt, ga je vast en zeker geld besparen!

Scoor budgetcadeaus

Voor 5 euro een cadeautje scoren. Dat is heel ding. Tóch kun je met die 5 euro de ander verassen. Haar kun je blij maken met een badbal, de populaire wegwerpcamera, kaarsen, nagellak, een kraslot, hippe sokken, een sieraad of een schattige foto van jullie samen in een fotolijstje (scoor je goedkoop bij de kringloop). Hem kun je verrassen met een heerlijke autoparfum, sportsokken, tijdschrift, handige klusartikelen, een splitter voor je telefoon, iets lekkers of een originele sleutelhanger. Deze cadeautjes kun je goedkoop scoren. Ze zijn leuk voor de ander, maar ook voor je portemonnee.

Versiering? Ga naar buiten!

Wil jij jouw huis omtoveren tot sfeervol decemberhuis? Ga naar buiten! Maak een wandeling door het bos en scoor daar dennenappel en (dennen)takken. Deze materialen zorgen voor sfeer, gezelligheid én een echt winters gevoel. Investeer ook eenmalig in een kunstkerstboom. Op deze manier hoef je niet elk jaar een kerstboom aan te schaffen. Dit is op de lange termijn voordelig. Daarnaast kun je ook decoratiemateriaal van vorig jaar hergebruiken. Je hoeft echt niet elk jaar alles nieuw te kopen. Ben je creatief? Struin Pinterest af voor de leukste DIY-ideeën. Zo kom jij helemaal in de decembersfeer.

Studenten OV

In de maand december zijn er veel feestdagen. Check daarom wanneer jouw studenten OV wel en niet geldt tijdens de feestdagen in 2021.

Heb jij nog tips voor het goed doorkomen van de feestdagen? Deel ze met ons via Facebook of Instagram!

Maak jij je zorgen over je geldzaken? Twijfel niet en neem contact met ons op via de chat. Wij staan voor je klaar.

30 november 2021

Geplaatst in ,

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Vrijwilligerswerk geeft zin!

Wanneer je geen werk hebt ben je vaak meer thuis dan wanneer je wel werkt. Soms is het ...
Lees meer

Rijbewijs halen? Bekijk deze tips!

Om je rijbewijs te mogen halen, moet je rijexamen doen bij het CBR. Op dit moment lukt het ...
Lees meer
Hoge brandstofprijs

Brandstof besparen

Een auto of brommer verbruikt minder brandstof als je zuinig rijdt. Zelfs 10 tot 15%! Hoe rijd je ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.