Goed voorbereid het nieuwe jaar in

December checklist nieuwe jaar

Het is december, een maand vol met gezelligheid en feestdagen. Nog een aantal weken en dan is het een nieuw jaar. Het einde van het jaar is een goed moment om je financiële zaken of schoolzaken eens goed onder de loep te nemen. Hoe zit het met je geldzaken en je toekomstplannen? Ga je op jezelf wonen of studeren in een andere stad? Wij geven je vier tips om het nieuwe jaar goed voorbereid te beginnen!   

Bekijk je abonnementen
Misschien ken je de uitspraak wel: ‘’Word een sporter, geen sponsor!’’
De sportschool, een telefoonabonnement, de sportvereniging, Netflix; het zijn allemaal abonnementen die tegenwoordig door heel veel jongeren zijn afgesloten. Dit zijn dus allemaal maandelijkse kosten. Een goed financieel voornemen: werp eens een blik op jouw maandelijkse afschriften. Is elk abonnement nodig, of betaal je alleen om ingeschreven te staan? Lees meer over hoe je grip op je abonnementen krijgt in dit artikel.

Check je zorgverzekeraar
Oudejaarsdag is niet alleen de laatste dag van het jaar, maar ook de laatste dag dat je kan switchen van zorgverzekeraar. Switchen kan je namelijk tientallen euro’s per maand besparen. Bekijk jouw afgelopen jaar eens goed. Hoe vaak heb jij gebruik gemaakt van je pakket? Soms kom je erachter dat je voor diensten of verzekeringen maandelijks betaalt, terwijl je ze niet echt nodig hebt. Dit geldt dan niet voor alles. Het is in bepaalde situaties verstandig om financiële problemen te voorkomen, denk aan het afsluiten van een tandartsverzekering. Maar een heel aanvullend pakket kost je al maandelijks veel geld. Check goed of je gebruikt maakt van wat je betaalt. En maak je er geen gebruik van? Haal het dan uit je pakket, dat scheelt je maandelijks veel geld.

Check de inschrijfdatum van je opleiding
Wil je gaan studeren? Dan moet je je voor 1 mei inschrijven bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Sommige opleidingen doen echter aan numerus fixus, dit betekent dat er een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn binnen deze opleiding. Voor numerus fixus opleidingen moet je je voor 15 januari al inschrijven! Hoe je je goed voorbereid op een nieuw schooljaar? Dat lees je hier.

Nieuw jaar? Solliciteren maar!
Nieuw jaar, nieuwe baan? Net zoals veel mensen hebben ook bedrijven goede voornemens. Het nieuwe jaar is een goede reden voor bedrijven om vacatures open te zetten. Januari is dus dé maand om je voor te bereiden wanneer je wilt solliciteren voor een nieuwe baan. Hoe je je goed voorbereid op een sollicitatiegesprek? Dat lees je hier.

05 december 2019

Lees ook

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer
abonnement op Netflix

Afsluiten van abonnement als achttienjarige

Je bent 18!! Naast de slingers en ballonnen met het getal achttien erop, zijn er een aantal belangrijk ...
Lees meer

In de schulden door een verbroken relatie

Door een verbroken relatie voelde ik me zo rot, dat ik allerlei spullen ging kopen om me beter ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.