Geen gat in je CV? Zoek een stageplek!

werken stageplek werkplek

Als je werkloos bent ontstaat er gauw een ‘gat’ in je CV. Dit betekent dat je werkervaring niet doorloopt, maar een paar jaren stilstaat omdat je niet werkt. Soms kan dit nadelig zijn bij het solliciteren. Maar er is een manier om dit ‘gat’ te voorkomen!

Wanneer je geen werk hebt en het maar niet lukt om een betaalde baan te krijgen, kan je ook op zoek gaan naar een stageplek of werkervaringsplek. Dat is een niet betaalde functie, waarin je wél je kennis en vaardigheden kunt gebruiken en verder kunt ontwikkelen. Een stageplek of werkervaringsplek kan voor jou aantrekkelijk zijn, omdat je werkervaring op doet. En zo voorkom je een gat in je CV!

Wanneer je een uitkering ontvangt, moet je de regels over eventuele stagevergoeding goed in de gaten houden. Meestal hebben onkostenvergoeding of reisvergoeding geen invloed op je uitkering, Krijg je stagevergoeding, dan bepaalt de hoogte hiervan of deze invloed heeft op de hoogte van je uitkering. Het is raadzaam om dit uit te zoeken op de website van het UWV  en te bellen met een medewerker.

06 april 2017

Geplaatst in ,

Lees ook

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Uit de zorgen

Maak jij je zorgen over je geld? Wij geven je graag wat tips! Als zzp'er of ondernemer kunnen ...
Lees meer
Week van het Geld en Moneyfit

MoneyFit in de studio van de Week van het Geld

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar deze week is het de Week van het Geld. Wat ...
Lees meer

Goktest

Ben jij iemand die een wel eens een gokje waagt?
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.