Gaming

MoneyFit helpt je graag om op een fitte manier met je geld om te gaan. Heb je een vraag? Chat met ons!

Handige apps om je geld te beheren

,

Ben je geneigd om snel geld uit te geven aan games of andere zaken en wil je een overzicht van hoeveel je eigenlijk écht uitgeeft? Of ben je benieuwd waar het geld aan de eind van de maand gebleven is, omdat je saldo ineens veel lager is? Dan kun je gebruik maken van apps die je helpen inzicht te krijgen in je uitgaven en inkomsten.

Lees verder

Wat maakt gamen nou zo leuk?

,

Ontzettend veel jongeren gamen. Dus dan denk je: dan moet gamen toch wel heel erg leuk zijn? Dat klopt! Gamen is veel interactiever en unieker dan bijvoorbeeld een boek lezen of televisie kijken. Bij deze vormen heb je geen invloed op wat er gebeurt. Gamen daarentegen biedt je de mogelijkheid om zelf de wereld te creëren, te beïnvloeden en daarin wijzigingen aan te brengen. Deze punten maken het gamen juist leuker en ingewikkelder. Daarnaast is elke game natuurlijk anders.

Lees verder

Tips om grip te houden op je portemonnee

,

Als je bij jezelf (of bij iemand in je omgeving) merkt dat je veel geld uitgeeft aan games of apps, is goed om hierop te letten. Het is al een goede stap als je er bewust van bent dat je dit doet. Het kan namelijk zijn dat je steeds meer tijd en geld in gamen stopt en dat je uiteindelijk vormen van gameverslaving vertoont.

Lees verder

Betaalde game-apps

,

Via de Appstore van Apple en de Google Playstore van Android kun je allerlei apps downloaden. Speel jij ook games op je telefoon, tablet of Ipad? Het kan ontzettend verslavend zijn en je blijft er maar op spelen.

Lees verder

Test je gamegedrag

,

Gamen is ontzettend leuk en ongemerkt stop je er veel tijd in. Maar hoe ver gaat jouw gamegedrag eigenlijk? Zet je je sociale leven soms opzij omdat je je game nog moet afmaken, of heb je hier een goede balans in?

Lees verder

Gameverslaafd?

,

Veel gamen hoeft niet te betekenen dat je gameverslaafd bent. Maar waar ligt dan de grens tussen wel of niet verslaafd zijn? Door onderzoekers is een negental vragen opgesteld die signalen voor gameverslaving aanduidt. Als je aan 5 van de 9 criteria voldoet, kan er sprake zijn van gameverslaving. Er kan sprake van gameverslaving zijn…

Lees verder

Een alternatieve game, iets voor jou?

,

Gamen wordt vaak geassocieerd met een computer, PlayStation, Xbox of je mobiel. Dat is ook wel logisch, want dit zijn de apparaten die dat mogelijk maken. Maar heb je er ook wel eens aan gedacht om gamen heel anders te interpreteren? Want eigenlijk staat gamen voor ‘spelen’, en dat hoeft niet altijd achter een scherm.

Lees verder

Wist je dat..?

,

Een aantal leuke feitjes op een rij. Wist je dat:

Lees verder