Extra inkomsten voor middelbare scholieren vanaf 18 jaar

voortgezet onderwijs scholier

Volg je een opleiding op het voortgezet onderwijs en ben/word je 18 jaar? Let op: het kan zijn dat je recht hebt op een maandelijkse vergoeding voor scholieren.

Voltijd scholieren

Je hebt vast weleens van een aanvullende beurs gehoord, maar ken je ook al de aanvullende toelage? Dit is een tegemoetkoming voor voltijd 18-jarige scholieren die op de middelbare school zitten. Vanaf je achttiende ontvangen je ouders geen kinderbijslag meer, maar met deze tegemoetkoming kan je als dat lastig is schoolkosten betalen. Het gaat om een maandelijks toelage wanneer je voltijds op de middelbare school zit. Afhankelijk van het inkomen van je ouders kan het zijn dat je daarnaast ook een extra aanvullende toelage kan ontvangen. Benieuwd of jij hiervoor in aanmerking komt? Check het hier!

Deeltijd scholieren

Volg je of ga jij in deeltijd vmbo-tl, havo, vwo of vavo volgen? Check dat hier of je een tegemoetkoming voor deeltijders kunt aanvragen!

Heb je geldzorgen? Blijf er niet mee zitten, maar vraag om hulp. Via onze chat of dit formulier kom je met ons in contact.

31 mei 2021

Geplaatst in ,

Lees ook

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer
gok spelletjes

Waar gok je het liefst?

Veel Nederlanders houden wel van een gokje wagen. Gokken kan je overal. Anoniem, thuis, achter je pc. Dat ...
Lees meer

Makkelijk geld besparen!

Woon je op jezelf en kun je wel wat bespaartips gebruiken? Zelfs al vind jij sparen moeilijk, deze ...
Lees meer

(Bij)baan gevonden? Check je toeslagen en loonheffingskorting!

Werken kan al vanaf 2 uur per week, bijvoorbeeld als vakkenvuller in de supermarkt. Als je niet meer ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.