Extra geld verdienen vanuit huis

Extra geld vanuit huis

In het kort:

  • Verdien een extra zakcentje door je spullen te verhuren via Peerby.
  • Handel handig op Marktplaats en verkoop de spullen die je niet meer gebruikt.
  • Hangt er kleding in je kast die je niet meer draagt? Verkoop ze via platforms zoals Vinted.
  • Begin met beleggen: beleggen is een manier om geld te investeren, met als doel geld te laten groeien.
  • Vul Internetenquêtes in, bijvoorbeeld bij Opinieland.

Extra geld verdienen vanuit huis

Hoe kan je vanuit huis extra geld verdienen? In dit artikel geven we verschillende tips over hoe jij aan een extra zakcentje kan komen vanuit huis. Verhuur, verkoop, maak, beleg of vul in!

Spullen verhuren

Extra geld verdienen vanuit huis kan heel simpel. Kijk eens rond in je huis en bedenk je welke spullen andere mensen kunnen gebruiken. Welke spullen gebruik jij weinig? Er zijn verschillende websites waar jij je spullen kan uitlenen en geld mee kan verdienen. Denk dan bijvoorbeeld aan je auto, je fiets, een ladder of gereedschap. Op Peerby kun je meer inspiratie op doen en je eigen spullen verhuren. Daarbij is het verhuren van je spullen goed voor het milieu, mensen kunnen jouw product gebruiken en daardoor hoeft er minder geproduceerd worden.

Spullen en kleding verkopen

Zijn er spullen die je niet meer gebruikt, maar zonde zijn om weg te gooien? Verkoop ze door! Zo verdien jij makkelijk geld vanuit huis.

  • Kijk rond in je huis, verzamel de spullen die je niet meer gebruikt en verkoop ze op Marktplaats.
  • Vergeet niet de zolder te bezoeken, ruim de zolder op en verzamel de spullen die je kunt verkopen. Voor meer informatie over het handelen op Marktplaats, kun je dit artikel lezen.
  • Hangt er kleding in je kast die je niet meer draagt? Verkoop ze via platforms zoals Vinted.

Zelfgemaakte spullen verkopen

Maak je mooie foto’s of ben je creatief en goed in tekenen of schilderen? Dan kun je deze zelfgemaakte producten ook verkopen om zo geld vanuit huis te verdienen. Dat kun je ook verkopen op een eigen webshop, houdt dan rekening met het feit dat je voorraden in huis moet hebben.

Beleggen

Vanuit huis kun je ook extra geld verdienen door te gaan beleggen. Beleggen is een manier om je geld te investeren, met als doel om je geld te laten groeien. Zet je geld bijvoorbeeld op een spaarrekening (waardoor je spaarrente ontvangt) of investeer je geld in een bedrijf, sector, land of fonds. Er zijn allerlei vormen, manieren, strategieën en beleggingsvormen waarin je je kunt verdiepen. Als je gaat beginnen met beleggen is het handig om je vooraf goed in te lezen en om voorbereid aan de slag te gaan. Lees wat je als beginnende belegger moet weten.

Bied je diensten aan

Ben je expert in fotoshoppen of een bepaalde taal? Dan kun je extra geld verdienen vanuit huis. Je kan jezelf profileren via social media kanalen als Instagram of LinkedIn. Er zijn ook platforms speciaal voor het aanbieden van diensten. Vertaal bijvoorbeeld een stuk tekst of maak een ontwerp.

Heb je een favoriet recept of ben je sowieso een goede kok en lijkt het je leuk om andere mensen er van te laten genieten? Verkoop dan je maaltijden online! Kijk bijvoorbeeld op ThuisAfgehaald.nl

Enquêtes invullen voor geld

Op internet kan je deelnemen aan het invullen van internetenquêtes. In ruil voor het invullen van enquête kun je wat geld of bonnen verdienen voor vooraanstaande internetwinkels. Je vult dan enquêtes in over verschillende onderwerpen die bij je passen. Een voorbeeld van een site is OpinieLand. Hier kun jij je gratis inschrijven en de enquêtes worden je via de mail gestuurd. Lijkt dit je interessant? Wij hebben meer tips voor je op een rijtje gezet voor geld verdienen met vragenlijsten invullen.

Meer tips over extra geld verdienen

Wil je meer weten over geld verdienen, maar hoeft dit van jou niet per se vanuit huis? Lees dan deze 10 tips om snel geld te verdienen. Heb je vragen over geldzaken? Vraag hulp via onze chatfunctie of vul dit formulier in dan nemen wij contact met jou op. 

03 maart 2022

Geplaatst in

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer
Studiefinanciering, hbo en wo. Lening of gift.

Studiefinanciering op het hbo of wo: een lening of een gift?

In het kort Het is verstandig om minimaal twee maanden van tevoren studiefinanciering aan te vragen. De lening, ...
Lees meer

Hoe spaar je je volgende vakantie bij elkaar?

Het kan een flinke kostenpost zijn, maar wél een hele gewenste: de vakantie. Hét moment van het jaar ...
Lees meer

Eenmaal, andermaal … VERKOCHT!

Heb jij een leuk bankstel voor je studentenkamer gezien op een veilingsite, maar weet je niet goed hoe ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.