Welke verzekeringen heb je nodig als je uit huis gaat?

Verzekeringen

Ga je bijna op kamers wonen? Dan verandert er veel. Vergeet niet na te denken over welke verzekeringen je nodig hebt! Lees hier meer over verzekeringen en over welke het belangrijkst zijn.

Verzekeringen vind je misschien niet interessant, maar ze zijn wel erg belangrijk. Met een verzekering kun je een bepaald risico afdekken. Welke verzekeringen zijn echt belangrijk? Hieronder vind je verzekeringen die je niet mag vergeten:

Zorgverzekering
Deze verzekering is voor iedereen in Nederland verplicht. Als je 18 wordt dien je een zorgverzekering af te sluiten. Een zorgverzekering vergoedt de zorgkosten die onderdeel zijn van het basispakket. Daarnaast kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Lees hier meer over het kiezen van een zorgverzekering. Vergeet niet om zorgtoeslag aan te vragen. Zorgtoeslag is een tegemoetkoming van de belastingdienst. Wil je weten of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag? Kijk dan op de website van de belastingdienst.

Inboedelverzekering
Als je gaat verhuizen neem je wat spullen mee uit je ouderlijk huis, of misschien koop je wel nieuwe spullen. Maar wat als er brand uitbreekt of wat als iets wordt gestolen? Met een inboedelverzekering zijn je spullen (roerende zaken) verzekerd bij brand, diefstal, inbraak, wateroverlast en storm. Roerende zaken zijn bijvoorbeeld een televisie, meubels en je kleding.

Aansprakelijkheidsverzekering
Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die je bij anderen of hun bezittingen aanbrengt, bijvoorbeeld als je per ongeluk een dure vaas bij de buren omstoot.

Uitvaartverzekering
Deze verzekering wordt vaak vergeten! Maar bedenk je dat een uitvaart in Nederland al snel tussen de €6.500 en €11.000 kost. Check eerst of je ouders misschien al een uitvaartverzekering voor jou hebben afgesloten. Vanaf 18 jaar kun je zelf een uitvaartverzekering afsluiten. Hoe jonger je bent als je deze afsluit, hoe lager je premie. Dat is gunstiger voor later! Lees hier verder waarom een uitvaartverzekering belangrijk is en wat de voordelen zijn.

Heb je bovenstaande verzekeringen afgesloten? Check voor je verhuist nog even of ze up-to-date zijn.

Verdere vragen over geldzaken? Neem dan contact met ons op via de chat.