Waar is nu werk te vinden?

In veel sectoren is op dit moment geen werk te vinden. Misschien ben je je (bij)baan verloren, of heeft je baas tijdelijk geen werk voor je. Ben je wel beschikbaar om te werken? Wij hebben een lijst gemaakt met opties waar op dit moment alle hulp welkom is. Hopelijk kun je hiermee een vacature bij jou in de buurt vinden!

  • Zorg: er is veel vraag naar verpleegkundigen, je kunt zoeken naar een (bij)baan in administratie, de schoonmaak of in de productie van medische producten, bijvoorbeeld als magazijnmedewerker bij een producent van medicijnen of beschermingsmateriaal.
  • Post- en pakketdiensten: het is topdrukte bij de post- en pakketdiensten, dus ga op zoek naar een vacature als bezorger of logistiek medewerker bij een distributiecentrum.
  • Webwinkels: omdat veel mensen thuiszitten, maken webshops veel meer omzet. Ook supermarkten zien het online aandeel stijgen. Hier kun je aan de slag als magazijnmedewerker!
  • Supermarkten: kijk of de plaatselijke supermarkt op zoek is naar medewerkers, zowel in de winkel of als bezorger.
  • Landbouw: in de agrarische sector werken vaak gastarbeiders, die nu vanwege de omstandigheden veelal in hun thuisland zijn. Het oogstseizoen is aangebroken, heb je in deze sector al gezocht naar vacatures?
  • Callcenters: bij sommige callcenters kun je vanuit huis werken. Ga op zoek naar een call center in de buurt en kijk of ze nog vacatures hebben!
  • Online bijles geven: veel middelbare scholieren zijn nu op hunzelf aangewezen wat betreft huiswerk maken en voorbereiden op toetsen. Door bijles te geven zijn deze scholieren onwijs geholpen en kun jij een zakcentje verdienen! Kijk bijvoorbeeld op deze site.

Vacatures kun je zoeken door te googelen, langs te gaan bij het bedrijf waar je wil solliciteren of kijk op een vacaturesites voor scholieren of studenten.

Kun je geen betaalde (bij)baan vinden, dan kun je ook nog starten met vrijwilligerswerk. Mensen die met pensioen zijn, doen vaak vrijwilligerswerk, om op deze manier bezig te blijven. Je kunt deze mensen ondersteunen of tijdelijk vervangen als ze thuis moeten blijven. Denk aan de voedselbank, verzorgingstehuizen, een luisterlijn, boodschappen doen voor iemand uit de buurt… Er is genoeg te doen!