Interview met Gunel

Bijna alle jongeren moeten wel met geldzaken bezig. Toch hoor je er vaak niet zoveel over. Wij interviewen verschillende jongeren om ze te vragen hoe zíj hun geldzaken aanpakken. Lees mee hoe Gunel dit doet!

Wie ben je?

Ik ben Gunel, 19 jaar en ik woon in Zwolle. Ik doe synchroonzwemmen drie keer per week, dit doe ik al sinds mijn negende. Verder studeer ik nu communicatie.

Vind je geld belangrijk?

Ik vind geld wel belangrijk. Je kunt er leuke dingen mee doen… en je moet er toch je studie mee betalen.

Hoe kom je aan geld?

Ik heb verschillende inkomsten. Ten eerste krijg ik studiefinanciering, gelukkig hoef ik niet te lenen. Daarnaast heb ik heel veel gewerkt afgelopen zomer bij de Burger King. Op het moment werk ik niet. Ik geef af en toe bijles, maar dat is geen vast baantje: ik word opgeroepen. Eigenlijk betaal ik alles zelf. Mijn ouders betalen alleen mijn zwemmen.

Hoe sta je er financieel voor?

Ik sta er op dit moment goed voor! Het scheelt dat ik in de zomer veel heb gewerkt en daardoor veel heb kunnen sparen.

Heb jij inzicht in je geldzaken? Hou jij je geldzaken bij?

Ik heb een poosje mijn geldzaken bijgehouden door op te schrijven wat er in- en uitkwam. De laatste tijd ben ik er alleen niet meer zoveel mee bezig.

Welke tip wil je meegeven?

Ik heb vorig jaar super veel geld uitgegeven door al mijn boeken voor school te kopen, terwijl ik ze helemaal niet nodig had! Mijn tip: koop je boeken tweedehands en controleer eerst of je de boeken echt nodig hebt!

Lijkt het je leuk om mee te doen met een interview? Of heb jij vragen, maak jij je zorgen over je financiën? Neem contact met ons op!