Grip op jouw abonnementen

Hoeveel abonnementskosten worden maandelijks van jouw rekening afgeschreven?

Jongeren tot 25 jaar hebben gemiddeld zestien abonnementen, blijkt uit een onderzoek van het Nibud. Er zijn veel verschillende abonnementen, denk aan mobiel, internet en tv, video- en muziekdiensten, de sportschool en je reisabonnement. Nederlandse huishoudens hebben gemiddeld elf verschillende abonnementen. Jongeren hebben er gemiddeld dus nog meer, namelijk zestien. Maar, de meeste mensen denken er slechts een paar te hebben.

Uit het onderzoek blijkt dat 91% van de mensen onderschat hoeveel abonnementen men heeft. 9 op de 10 mensen heeft dus niet precies in de gaten hoeveel geld er wordt uitgegeven aan abonnementen. De helft heeft zelfs geen idee. Dat is een risico. Misschien betaal je wel meer dan je eigenlijk wil, maar heb je dat niet door omdat het automatisch wordt afgeschreven van je rekening. Of je zit langer aan een abonnement vast dan je wilde, omdat je te laat hebt opgezegd.

Tips
Wil jij grip houden op je abonnementen?

  • Sluit niet te gemakkelijk een abonnement af
  • Lees de voorwaarden goed door
  • Bewaar de contracten die je afsluit
  • Wees op de hoogte van de abonnementsduur
  • Noteer de opzegdatum en zet een reminder in je agenda
  • Check jaarlijks welke abonnementen je hebt en hoeveel je daar in totaal per maand aan kwijt bent
  • Stel het opzeggen van een abonnement niet uit, maar doe dat zo snel mogelijk.

Bekijk ook de 7 abonnementen bespaartips op Geldfit.nl.

Bekijk hier de abonnementen-checklist van het Nibud.

Opzeggen veel gedoe, of onzeker over hoe je dit moet aanpakken? Kijk eens naar deze gratis tool. Vul alle gegevens in en er wordt automatisch een perfecte opzegbrief gegenereerd, die je kunt downloaden of printen.

Heb jij tips hoe je omgaat met deze vaste lasten? Deel ze met ons op Facebook en Instagram! Heb je hulp nodig? Neem contact met ons op.