10 best betaalde banen voor jongeren

Als je wat extra’s wil verdienen om leuke dingen te doen of bijvoorbeeld te sparen, kun je een bijbaan nemen. Vraag je je af wat voor bijbanen er allemaal zijn en bij welke banen je goed verdient? Check dan hier de 10 best betaalde banen voor jongeren.

Top 10 bijbanen

Hieronder tien banen voor jongeren waarmee je echt goed kan verdienen:

 1. Privéchauffeur
  Heb je een rijbewijs en vind je het leuk om te rijden? Als privéchauffeur vervoer je mensen in het zakenleven. Je vervoert ze bijvoorbeeld naar de afspraken die zij op een dag hebben. Je werkt op bijzondere tijden en dit is terug te zien in je salaris.
 2. Helpdeskmedewerker
  Er zijn veel instanties, zoals banken en verzekeraars, die jongeren vragen voor de functie van telefonisch helpdeskmedewerker. Ben je goed in mensen telefonisch te woord staan? Na een uitgebreide training sta je klanten te woord bij al hun vragen over hun financiële producten en verzekeringen. Sinds corona kunnen deze banen steeds vaker vanuit huis.
 3. Callcenterwerk
  Als callcentermedewerker heb je een commerciële instelling nodig. Vanuit een callcenter probeer je nieuwe klanten voor bedrijven binnen te halen. Vaak kun je per nieuwe klant een commissie verdienen die je bovenop je salaris krijgt.
 4. Thuiszorg
  Voor werken in de thuiszorg heb je niet altijd een specifiek diploma nodig. Je kunt als jongere bijvoorbeeld als huishoudelijke hulp aan de slag of als ‘maatje’ om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan.
 5. Administratief werk
  Er is heel veel administratief werk te doen bij verschillende bedrijven. Dit kan dataverwerking zijn, of het doorvoeren van een verhuizing bijvoorbeeld. Vrij eenvoudig werk en toch goed betaald.
 6. Eigen baas
  Begin een klein bedrijfje. Laat honden uit of geef kinderen bijles. Verdien je minder dan €10.000 per jaar, dan hoef je je niet bij de Kamer van Koophandel in te schrijven.
 7. De kracht van cijfers
  Er zijn baantjes waarbij je bijvoorbeeld klanten moet tellen, of auto’s (bij verkeerstellingen). Je werkt vaak op gekke tijden, maar het verdient goed.
 8. Groene vingers
  Er is vast een hovenier of kwekerij die jouw hulp nodig heeft. Geld verdienen terwijl je lekker in de buitenlucht aan de slag en in beweging bent.
 9. Order picken
  Parttime orderpickers worden veel gevraagd door de toename van pakketbezorging. Doe jij je werk in het magazijn goed, dan is de kans bovendien groot dat je tijdens de vakanties fulltime aan het werk kunt.
 10. Maaltijdbezorging
  Op een elektrische fiets, scooter of in de auto voor de horeca maaltijden bezorgen, is een prima bijbaan. En met een vriendelijke glimlach krijg je misschien wel regelmatig een fooi.

Verschillende voorwaarden
Kijk goed naar voorwaarden per werkgever. Binnen maaltijdbezorging zijn er bijvoorbeeld heel verschillende salarissen te verdienen. Bij het ene bedrijf verdien je bijvoorbeeld gemiddeld € 15,37 per uur (40% boven het nationale gemiddelde), terwijl een pizzabezorger doorgaans € 6,23 per uur verdient.

Bijzondere bijbanen
Trekken de genoemde bijbanen niet jouw aandacht? Denk dan vooral eens buiten de bekende kaders. Begin bijvoorbeeld een YouTube-kanaal of doe via een blog aan affiliate marketing en kijk hoeveel geld je hiermee kunt verdienen.

Het zijn vaak inkomstenbronnen waar je niet direct rijk mee wordt, maar met geduld en de juiste inzet kun je ver komen. Begin bijvoorbeeld een kanaal of blog waar je games bespreekt of een voorbeschouwing geeft van je favoriete sport.

De eerste indruk
Ga je solliciteren op een bijbaan voor jongeren, dan ben je zeker niet de enige gegadigde voor een vacature. Om in positieve zin op te vallen, is een net cv en sollicitatiebrief dan ook van belang. Zorg daarnaast dat je netjes, verzorgd en op tijd bij het sollicitatiegesprek komt. De eerste indruk kun je niet overdoen.