18 jaar? Tijd om jezelf te verzekeren!

Ben je bijna 18 jaar? Dan komt er veel nieuws op je pad en verzekeringen is daar een belangrijk deel van. Heb je graag wat meer duidelijkheid over de basisverzekering die je moet afsluiten en wil je weten aan welke andere verzekeringen je nog meer kan denken? Lees dan dit artikel, met een duidelijke uitleg, zodat jij alvast goed op de hoogte bent!

De basisverzekering/ zorgverzekering

Op je 18e moet je zelf premie voor je zorgverzekering gaan betalen. Daarom is het slim om op onderzoek uit te gaan, naar welke zorgverzekering er het beste bij jou past. Het is een optie om dezelfde zorgverzekering als die van je ouders af te sluiten, maar hou er rekening mee dat je, als beginnende verzekering afsluiter, korting kan krijgen bij zekere verzekeraars.

Bij de zorgverzekering heb je naast de basisverzekering, ook de aanvullende zorgverzekering. Kijk hierbij ook weer goed of er iets is wat jij nodig hebt, je kan wijzigingen regelen tot een maand nadat je 18 bent geworden.

Voorbeelden van andere verzekeringen:

  • Een reisverzekering: om jezelf tijdens een vakantie te beschermen kan je een reisverzekering afsluiten. Kijk na of je van deze verzekering gebruik wil maken en of je (als je ouders een reisverzekering hebben) jij nog onder de verzekering van je ouders valt als je 18 bent. Dit verschilt per verzekeraar.
  • Annuleringsverzekering: wanneer je een vakantie ruim op tijd boekt, kan er van alles in de tijd ertussen gebeuren, waardoor de vakantie niet door kan gaan. Je kan daarvoor een annuleringsverzekering afsluiten. Ook hierbij kan het weer zo zijn dat je bij je ouders meeverzekerd bent, maar dit verschilt per verzekeraar.  
  • Inboedelverzekering: ga je op kamers wonen? Om de spullen in je kamer te verzekeren tegen brand, diefstal, storm en waterschade kan je een inboedelverzekering afsluiten.

Kies een moment uit waarop je verzekeringen en verzekeraars gaat uitzoeken. Voor een zorgverzekering kan je een kijkje nemen op de websites van verzekeringvergelijkers.

Heb je meer vragen over verzekeringen of andere geldzaken? Neem contact met ons op via de chat!