MoneyFit helpt je graag om op een fitte manier met je geld om te gaan. Heb je een vraag? Chat met ons!
Meer over MoneyFit Ermelo
Dit is MoneyFit Ermelo. Je hebt elke dag te maken met geld. Je hebt het nodig om te kunnen eten, je rekeningen te betalen, die nieuwe broek te kopen of uit te gaan. En nog veel meer. Het is best lastig om minder geld uit te geven dan dat er binnenkomt. Daarom geven we je op MoneyFit.nl tips over geld. Over uitgeven en besparen, maar ook over regelingen waar je recht op hebt! Op MoneyFit.nl komen al jouw vragen aan bod. En mocht je iets missen, stel dan jouw vraag via chat of whatsapp!
Check met De VoorzieningenWijzer of je onnodig geld laat liggen
Weet jij of je recht hebt op toeslagen of gemeentelijke regelingen? Door de online zorgcheck of een adviesgesprek kom je erachter of je geld kan besparen. Meer hierover lees je in dit artikel.
Lees verderOpen Inloop Plaza
Het jongerencentrum is er voor jongeren tussen de 12 t/m 24 jaar. Er wordt vaak een leuke activiteit georganiseerd waaraan je kunt meedoen. Kom gezellig naar het jongerencentrum en neem je vrienden…
Lees verderGet a Grip
Get a Grip helpt je met het (weer) gezond maken en houden van je geldzaken. Je hebt allerlei kleine en grote uitgaven, de meeste elke maand weer. Je telefoonrekening, zorgverzekering of huur als…
Lees verderJongerencoaching van A tot Zelf
Heb je vragen over leren, werken, financiën, wonen of sociale contacten? Bij A tot Zelf helpt een coach je met het in kaart brengen van problemen of het stellen van doelen.
Lees verderWelkom bij het Financieel café Ermelo
Je hebt elke dag te maken met geld. Je hebt het nodig om te kunnen eten, je rekeningen te betalen, die nieuwe broek te kopen of uit te gaan. En nog veel meer. Het is best lastig om minder geld uit te geven dan dat er binnenkomt.
Lees verderalgemene artikelen
Goedkoop dagje uit?
Hoe kun je besparen op een dagje uit? Waar vind je de beste deals? Lees snel verder!
Lees verderRood staan? Let op BKR-registratie
Heb jij ingesteld dat je rood mag staan bij de bank? Dit heeft mogelijk gevolgen als je een lening (bijvoorbeeld een hypotheek) wilt afsluiten. Hoe dit werkt? Lees snel verder.
Lees verder18 jaar? Tijd om jezelf te verzekeren!
Ben je bijna 18 jaar? Dan komt er veel nieuws op je pad en verzekeringen is daar een belangrijk deel van. Heb je graag wat meer duidelijkheid over de basisverzekering die je…
Lees verderWelke verzekeringen heb je nodig als je uit huis gaat?
Ga je bijna op kamers wonen? Dan verandert er veel. Vergeet niet na te denken over welke verzekeringen je nodig hebt! Lees hier meer over verzekeringen en over welke het belangrijkst zijn.
Lees verder10 best betaalde banen voor jongeren
Om leuke dingen te doen en bijvoorbeeld je telefoonabonnement te betalen, is het verstandig om een bijbaan te nemen. Zo kan je zelfstandig keuzes maken over wat je met jouw geld wil doen. Weet je niet zo goed wat voor bijbaan bij je past, maar verdien je graag goed? Check dan hier de 10 best betaalde banen voor jongeren.
Lees verder20 redenen om te werken
Wat is jouw motivatie om te werken? Hier vind je 20 redenen om te werken. Werken heeft invloed op maar liefst 7 gebieden.
Lees verderSimpel leren budgetteren!
Inkomsten en uitgaven kunnen veel verwarring brengen. Daarom is het slim om te budgetteren en zo inzicht te krijgen in jouw inkomsten en uitgaven. De vraag is dan natuurlijk, hoe kun je…
Lees verderGeld lenen van vrienden?
Soms kom je net even geld tekort aan het eind van de maand. Bij wie kun je dan terecht? Je ouders, of misschien wel bij vrienden? Wanneer zij hier niet moeilijk over doen, lijkt lenen soms aantrekkelijk. Maar pas altijd op… je wilt niet dat onenigheid over geld jullie goede relatie in de weg gaat staan.
Lees verderPas op! Gevolgen voor een telefoon op afbetaling
Heb jij binnenkort een nieuwe mobiele telefoon nodig? Let goed op voordat je een abonnement afsluit! Telefoonabonnementen met een mobieltje op afbetaling worden geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit betekent dat jouw abonnement wordt gezien als lening. Een BKR-registratie kan negatieve gevolgen hebben.
Lees verderOp tijd je studiefinanciering stopzetten
Stoppen met je studie? Als je bent uitgeschreven voor je opleiding, kun je je stufi en studenten OV stopzetten bij DUO. Dit is zowel belangrijk na je studie of als je tussentijds stopt. Vergeet dit niet, want je hebt eigenlijk geen recht meer op een studiefinanciering, dus stop de uitbetaling en voorkom dat je studieschuld oploopt.
Lees verder5 tips om geld te sparen
Zie 2021 als een frisse start! Een nieuw jaar met nieuwe voornemens. Wil jij gaan sparen? Lees dan deze tips.
Lees verderStudiefinanciering op het hbo of wo: een lening of een gift?
Studeren is een kostbare investering. Zo’n zes jaar geleden ging het nieuwe leenstelsel in voor het HBO en het WO. In dit artikel leggen we je alles uit over: bijverdienen, de aanvullende beurs, DUO en wat je als student moet terugbetalen.
Lees verderWaar is nu werk te vinden?
In veel sectoren is op dit moment geen werk te vinden. Misschien ben je je (bij)baan verloren, of heeft je baas tijdelijk geen werk voor je. Ben je wel beschikbaar om te werken? Wij hebben een lijst gemaakt met opties waar op dit moment alle hulp welkom is. Hopelijk kun je hiermee een vacature bij jou in de buurt vinden!
Lees verder10 tips voor het vinden van je eerste baan
Wanneer je straks bent afgestudeerd wil je natuurlijk op zoek naar een mooie baan. Maar werk vinden als starter valt nog niet mee, zeker niet in de coronacrisis. Wij geven je 10 tips om dit toch voor elkaar te krijgen!
Lees verderOp kamers! Waar moet je beginnen?
Ga je binnenkort op kamers? Of woon je al op kamers, maar ben je op zoek naar wat anders?
Lees verderJong en een hypotheek?!
Voor jongeren is het tegenwoordig moeilijk om een huis te kopen. Door de stijgende huurprijzen, flexcontracten, studieschulden die meetellen bij het berekenen van je maximale hypotheek én strengere regels, is het steeds lastiger om een hypotheek te krijgen. De gemiddelde werknemer is daarnaast 28 jaar als hij een vast contract krijgt – 4 jaar ouder dan 10 jaar geleden.
Lees verderGoedkoop en gezond eten als student
Ben je student en wil je graag gezond en goedkoop eten. Gezond en goedkoop eten kan door een paar slimme gewoontes. Lees hier 10 praktische tips.
Lees verderGoedkoop de feestdagen door?
December is de maand van de feestdagen! Hoe kom je de feestdagen door, zonder te veel geld te besteden? Lees hier onze bespaartips!
Lees verderSparen en besparen met een begroting
Wil je graag geld sparen? Of kom je elke maand geld tekort? Maak een begroting en krijg overzicht in je geldzaken. Lees hier hoe je dat aan kunt pakken.
Lees verderDuurzaam, goedkoop én kostenbesparend eten
Duurzaam leven is gunstig voor het milieu, je gezondheid en het besparen van kosten. Hoe kun je duurzaam met je voedsel omgaan en tegelijk kosten besparen? Lees hier hoe je voedselverspilling kan…
Lees verder