Eerste collegejaar nu met korting

Studenten die in september beginnen met studeren krijgen korting op hun eerste studiejaar. Wist jij hier al vanaf?

Als je na de zomer start met studeren dan hebben we goed nieuws: In het eerste jaar van je opleiding betaal je maar de helft van het collegegeld. Ga je volgend jaar een lerarenopleiding volgen? Dan betaal je zelfs twee jaar lang maar de helft.

Deze maatregel komt uit het regeerakkoord en was een van de voornemens van het nieuwe kabinet. De minister van Onderwijs heeft zich ingezet om de maatregel het komende studiejaar (2018-2019) al in te kunnen laten gaan. Het kabinet hoopt dat op deze manier jongeren geen last krijgen van ‘leenangst’. De korting is bedoeld om aspirant-studenten te motiveren om te gaan studeren. De drempel om te gaan studeren is nu toch wat lager.

Het wetsvoorstel wordt binnenkort bij de Tweede Kamer ingediend en dan is de minister weer een stap dichterbij. Op de website van de Rijksoverheid kan je het nieuws hierover volgen.

Het leenstelsel blijft met deze maatregel wel van kracht, de basisbeurs komt dus helaas niet terug. Wil je meer weten over hoe het zit met geld lenen om te studeren? Lees ons artikel over het afbetalen van je studieschuld.

 

Bron: Rijksoverheid

Lees ook: