Eenzaam of somber? Het is oké!

als-het-te-diep-is-1024x1024

Nu er al een jaar lang zoveel leuke en sociale momenten wegvallen is het echt een zware tijd voor heel veel jongeren. Je zit veel thuis en wordt op jezelf teruggeworpen. Dan zie je wat er overblijft… of wat juist niet.

Herken je dit? Loop jij thuis ook ’tegen de muren op’? Ben je somber of eenzaam? Heb je net iets te vaak ruzie met je ouders of anderen thuis? Misschien is het moeilijk je te motiveren en concentreren voor je school of studie. Of je had leuk werk, maar dat is gestopt.

Het is oké!
Als jij je ook wel eens down, verward of eenzaam voelt, dan is het goed om te weten dat het helemaal oké is! Ook als je een tijdje wat minder gezellig bent, je onnuttig of depri voelt. Of misschien heb je wel geldzorgen, of problemen met gokken, porno, gamen, drank of drugs.

Maar is dat niet iets heel persoonlijks? Ja, maar je moest eens weten hoeveel jongeren hier ook mee worstelen. Die het graag anders zouden willen zien, maar even niet meer weten hoe. En bij wie ze dan terecht kunnen.

Goed nieuws
Wij hebben goed nieuws voor je. Er zijn mensen die je kunt vertrouwen en voor je klaarzitten. Die begrijpen hoe lastig het is om in zo’n situatie te zitten. Denk niet dat het alleen maar jouw schuld is. Dat houdt je tegen om eruit te komen, om vooruit te kijken, om te leven! Dus twijfel niet langer en neem contact op.

Wil je met iemand praten? Bel met 0800-1322 van NietAlleen.
Of chat anoniem met een coach van Chris (t/m 21 jaar).

KIJKTIP
Kijk eens naar deze video, een groep artiesten van ADEM Project maakte deze speciaal voor deze gelegenheid. Wat vind je ervan? Herken je er iets in bij jezelf? Of bij een ander?

Ga naar de website van Its OK not to be OK voor meer info over dit onderwerp. MoneyFit steunt dit initiatief van harte.

18 januari 2021

Geplaatst in

Lees ook

Week van het geld

Week van het geld

De Week van het geld begint dit jaar op maandag 28 maart! Deze week draait om het goed ...
Lees meer

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Zelftest gokken

Ongemerkt kan het snel gaan met je geld als je graag gokt. Doe de zelftest om na te gaan ...
Lees meer

Handige apps om je geld te beheren

Ben je geneigd om snel geld uit te geven aan games of andere zaken en wil je een ...
Lees meer
Sociale huurwoning

Hoe kom ik aan een sociale-huurwoning?

Het is in deze tijd geen geheim dat het vinden van een woning superlastig kan zijn. Het kan ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.