Duurzaam, goedkoop én kostenbesparend eten

Duurzaam leven is gunstig voor het milieu, je gezondheid en het besparen van kosten. Hoe kun je duurzaam met je voedsel omgaan en tegelijk kosten besparen? Lees hier hoe je voedselverspilling kan voorkomen.
Ga zuinig om met voedsel
Probeer het weggooien van voedsel zoveel mogelijk te voorkomen. Voor het produceren van jouw eten, is energie, uitstoot en werk nodig geweest. Daarnaast is weggegooid voedsel voor jezelf natuurlijk gewoon weggegooid geld.
Tip 1: Kijk goed naar de houdbaarheidsdatum. Kies de producten met de kortste houdbaarheidsdatum uit voor het eten van vanavond.
Tip 2: Wees creatief met restjes, gebruik restjes groente bijvoorbeeld de volgende dag in de soep.
Tip 3: Teveel eten over na de maaltijd? Vries het dan in. Zo zorg je ook bij tijdsgebrek voor een goede maaltijd en voorkom je het bestellen van duur eten.
Tip 4: Wist je dat de ideale koelkasttemperatuur 4 graden Celsius is? Op deze temperatuur bederft eten minder snel en kunnen bacteriën nauwelijks groeien.
Kijk voor meer tips en informatie over duurzaam eten op de website van het Voedingscentrum.
Vragen over geldzaken? Neem contact met ons op via de app, chat of mail.
Lees ook
Week van het geld
Goedkoop is soms duur
Stress door studieschuld
Goedkoop dagje uit?
Heb je vragen?
Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.