De 10 best betaalde banen voor jongeren

pexels-norma-mortenson-4393533

Om leuke dingen te doen en bijvoorbeeld je telefoonabonnement te betalen, is het verstandig om een bijbaan te nemen. Zo kan je zelfstandig keuzes maken over wat je met jouw geld wil doen. Weet je niet zo goed wat voor bijbaan bij je past, maar verdien je graag goed? Check dan hier de 10 best betaalde banen voor jongeren.

Top 10 bijbanen
Hieronder tien echt goedbetaalde banen voor jongeren.

 1. Privéchauffeur
  Misschien droom je ervan om zelf ooit een privéchauffeur te hebben, maar tot die tijd verdien je goed bij door er zelf één te zijn. Het chauffeuren van belangrijke mensen van kantoor naar een ander kantoor of het vliegveld, het is een baan om van te houden. Je werkt vaak op bijzondere tijden en dat zie je terug in je salaris. En denk dan ook nog eens aan de fooi.
 2. Helpdeskmedewerker
  Er zijn veel instanties, zoals banken en verzekeraars, die jongeren vragen voor de functie van telefonisch helpdeskmedewerker. Na een uitgebreide training sta je klanten te woord bij al hun vragen over hun financiële producten en verzekeringen.
 3. Callcenterwerk
  Als callcentermedewerker heb je een commerciële instelling nodig. Vanuit een callcenter probeer je nieuwe klanten voor bedrijven binnen te halen. Vaak kun je per nieuwe klant een commissie verdienen die je bovenop je salaris krijgt.
 4. Thuiszorg
  Voor werken in de thuiszorg heb je niet altijd een specifiek diploma nodig. Je kunt als jongere bijvoorbeeld als huishoudelijke hulp aan de slag of als ‘maatje’ om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan.
 5. Administratief werk
  Er is heel veel administratief werk te doen bij verschillende bedrijven. Dit kan dataverwerking zijn, of het doorvoeren van een verhuizing bijvoorbeeld. Vrij eenvoudig werk en toch goed betaald.
 6. Eigen baas
  Begin een klein bedrijfje. Laat honden uit of geef kinderen bijles. Verdien je minder dan €10.000 per jaar, dan hoef je je niet bij de Kamer van Koophandel in te schrijven.
 7. De kracht van cijfers
  Er zijn baantjes waarbij je bijvoorbeeld klanten moet tellen, of auto’s (bij verkeerstellingen). Je werkt vaak op gekke tijden, maar het verdient leuk.
 8. Groene vingers
  Er is vast een hovenier of kwekerij die jouw hulp nodig heeft. Geld verdienen terwijl je lekker in de buitenlucht aan de slag en in beweging bent.
 9. Order picken
  Parttime orderpickers worden veel gevraagd door de toename van pakketbezorging. Doe jij je werk in het magazijn goed, dan is de kans bovendien groot dat je tijdens de vakanties fulltime aan het werk kunt.
 10. Maaltijdbezorging
  Op een elektrische fiets, scooter of in de auto voor de horeca maaltijden bezorgen, is een prima bijbaan. En met een vriendelijke glimlach krijg je misschien wel regelmatig een fooi.

Verschillende voorwaarden
Kijk goed naar voorwaarden per werkgever. Binnen maaltijdbezorging zijn er bijvoorbeeld heel verschillende salarissen te verdienen. Bij het ene bedrijf verdien je bijvoorbeeld gemiddeld € 15,37 per uur (40% boven het nationale gemiddelde), terwijl een pizzabezorger doorgaans € 6,23 per uur verdient.

Bijzondere bijbanen
Trekken de genoemde bijbanen niet jouw aandacht? Denk dan vooral eens buiten de bekende kaders. Begin bijvoorbeeld een YouTube-kanaal of doe via een blog aan affiliate marketing en kijk hoeveel geld je hiermee kunt verdienen.

Het zijn vaak inkomstenbronnen waar je niet direct rijk mee wordt, maar met geduld en de juiste inzet kun je ver komen. Begin bijvoorbeeld een kanaal of blog waar je games bespreekt of een voorbeschouwing geeft van je favoriete sport.

De eerste indruk
Ga je solliciteren op een bijbaan voor jongeren, dan ben je zeker niet de enige gegadigde voor een vacature. Om in positieve zin op te vallen, is een net cv en sollicitatiebrief dan ook van belang. Zorg daarnaast dat je netjes, verzorgd en op tijd bij het sollicitatiegesprek komt. De eerste indruk kun je niet overdoen.

Dit is een gastblogartikel van CVSter.nl.

08 januari 2021

Geplaatst in ,

Lees ook

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Creatief in je vrije tijd

Creatief bezig zijn is goed ter ontspanning, en een creatieve hobby hoeft niet duur te zijn! We geven ...
Lees meer

Bespaar op je telefoonkosten

Eerder dit jaar werd bekend dat een mobieltje op afbetaling voortaan als lening gezien wordt. Daarom hebben we ...
Lees meer

Leuke activiteiten die niet veel geld kosten

Heb jij zin om wat leuks te doen samen met vrienden, studiegenoten of verenigingsleden, maar ben je bang ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.