Compensatie bij vertraging afstuderen

MoneyFit artikel afstuderen compensatie_2

Ben jij student en bezig met afstuderen? De minister van Onderwijs heeft een compensatie aangekondigd voor studenten die deze zomer hun diploma zouden halen, maar die vertraging oplopen door de coronamaatregelen.

Drie maanden compensatie

Als je bezig bent met afstuderen en vertraging oploopt door deze maatregelen, moet je je binnenkort inschrijven voor een nieuw collegejaar. Ter compensatie van de vertraging bij het afstuderen en de extra kosten, krijg je drie maanden les- of collegegeld terug.

Mbo, hbo en wo

Deze compensatie geldt voor studenten die tussen september en eind januari hun mbo-, hbo- of universitaire diploma halen. Het kabinet heeft laten weten niet te gaan controleren of de vertraging ook echt door de coronacrisis komt.

Aflopende studiebeurs

Ontvang je een basis- of aanvullende beurs die in de zomer afloopt? Dan krijg je een eenmalige compensatie.

Het is nog niet precies duidelijk wanneer en hoe de compensatie wordt uitbetaald. We houden je op de hoogte! Heb je in de tussentijd vragen? Neem contact met ons op via onze chat.

Bron: NOS

Geplaatst in

Lees ook

Geldproblemen door een misverstand

Ik leefde maanden op water en rijst. Toen ik de bruine bonen en appelmoes zag, heb ik tien ...
Lees meer

Vacatures voor jongeren

Op zoek naar meer inkomsten? Betaald werk helpt enorm. Maar, hoe vind je werk? Er zijn veel vacaturesites. ...
Lees meer

Afgestudeerd en op zoek naar werk

Heb je een studie afgerond en ben je nu op zoek naar je eerste baan? In dit artikel ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.