Compensatie bij vertraging afstuderen

MoneyFit artikel afstuderen compensatie_2

Ben jij student en bezig met afstuderen? De minister van Onderwijs heeft een compensatie aangekondigd voor studenten die deze zomer hun diploma zouden halen, maar die vertraging oplopen door de coronamaatregelen.

Drie maanden compensatie

Als je bezig bent met afstuderen en vertraging oploopt door deze maatregelen, moet je je binnenkort inschrijven voor een nieuw collegejaar. Ter compensatie van de vertraging bij het afstuderen en de extra kosten, krijg je drie maanden les- of collegegeld terug.

Mbo, hbo en wo

Deze compensatie geldt voor studenten die tussen september en eind januari hun mbo-, hbo- of universitaire diploma halen. Het kabinet heeft laten weten niet te gaan controleren of de vertraging ook echt door de coronacrisis komt.

Aflopende studiebeurs

Ontvang je een basis- of aanvullende beurs die in de zomer afloopt? Dan krijg je een eenmalige compensatie.

Het is nog niet precies duidelijk wanneer en hoe de compensatie wordt uitbetaald. We houden je op de hoogte! Heb je in de tussentijd vragen? Neem contact met ons op via onze chat.

Bron: NOS

20 mei 2020

Geplaatst in

Lees ook

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Afgestudeerd? Regel deze dingen!

Heb jij bericht ontvangen dat je afgestudeerd bent voor je mbo, hbo of wo-opleiding, of verwacht je binnenkort ...
Lees meer

Help ik kan mijn zorgpremie niet betalen!

Betaal je de rekening van je zorgverzekeraar niet, dan krijg je brieven en betalingsherinneringen. De rekening wordt hoger, ...
Lees meer

Even voorstellen…

Wij interviewen verschillende jongeren om te vragen hoe zij met geld omgaan. Sinds een paar maanden neemt Jaron ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.