Boodschappen doen – 5 tips

Weet jij hoeveel geld je besteedt aan boodschappen? Bewaar eens een maand de bonnetjes en tel ze bij elkaar op. Leuk om te weten, toch? Vraag je moeder, vriendin of broer ook wat zij uitgeven, dan kun je het vergelijken.

Op boodschappen doen kun je vaak een paar euro per week besparen. Dat levert je al snel 100 à 200 euro per jaar op. Een paar tips!

1. Eet voordat je boodschappen doet
Een inkoppertje. Als je trek hebt, pak je al snel lekkere dingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Zorg dus dat je met een gevulde maag naar de supermarkt gaat.

2. Kijk naar de onderste plank
Wist je dat de duurste producten vaak op ooghoogte staan? Dit is bewust gedaan, zodat de meeste mensen een duur product pakken. Maar vaak vind je op de onderste plank een vergelijkbaar product dat veel goedkoper is!

3. Let op de aanbiedingen
Er zijn veel producten die je lang kunt bewaren of kunt invriezen. Bijvoorbeeld pizza, gehakt, pasta en pastasaus. Als er een goede aanbieding is, scheelt dit soms een hoop geld. Leg in dat geval een klein voorraadje aan! Koop natuurlijk alleen producten die je nodig hebt; later weggooien is alsnog jammer van het geld.

4. Maak een lijstje
Herken je dit: thuiskomen met producten die je eigenlijk niet nodig had? Vooraf een boodschappenlijstje maken helpt! Door vooraf na te denken over ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes, zorg je dat je met de juiste producten thuiskomt.

5. Doe één of twee keer per week boodschappen
Doe jij elke dag boodschappen? Soms helpt het om maar één of twee keer per week boodschappen te doen. Hoe minder je in de winkel komt, hoe kleiner de kans dat je iets meeneemt dat je niet nodig hebt. Bovendien kun je voordeelverpakkingen kopen als je weet dat je later die week dezelfde ingrediënten nodig hebt. Bedenken wat je later die week nodig hebt lijkt moeilijk, maar dat is het niet! Kruip één of twee keer per week met een lijstje achter de laptop, Google de lekkerste recepten en schrijf de ingrediënten direct op je lijstje.

Lees ook: