Bijna opgelicht!

piano advertentie website opgelicht

“Het droombod dat ik kreeg voor mijn oude piano op een advertentiesite, werd een nachtmerrie toen bleek dat de koper een oplichter was”

Nathan

Wie ben je?

Ik ben 17 jaar, zit in HAVO 5 en ben gek op muziek. Ik woon nog thuis, afwisselend bij mijn vader en moeder. Ze zijn gescheiden. Ik bespeel 11 muziekinstrumenten, zit in een bandje en we zijn bezig met ons eerste muziekalbum.

Wat heb jij met geld?
Ik geef veel te snel geld uit. Maar ik spaar ook. Elke maand gaat automatisch de helft van mijn salaris naar mijn spaarrekening. Ik spaar voor muziek en voor rijlessen. De andere helft is om van te leven. Maar al na twee weken ben ik door mijn geld heen. Dat betekent dat ik dan even niet meer kan reizen met het OV en geen snacks en snoep kan kopen. Deze zomer ben ik gelukkig gestopt met roken en drinken. Dat bespaart al een hoop geld.

Hoe kom je aan geld?
Ik krijg zakgeld, waar ik ook kadootjes van koop. Mijn ouders betalen mijn laptop, mijn studie en mijn telefoonabonnement. Ik krijg geen kleedgeld. Mijn moeder liet me kiezen of ik kleedgeld wilde of dat ik een paar keer per jaar met mijn moeder kleding ga kopen. Het is gezellig om met haar te winkelen. En dan weet ik zeker dat ik het geld voor kleding niet aan andere dingen besteed.

Ook verdien ik geld; ik werk 3 dagdelen per week in de supermarkt.

Waar geef je jouw geld aan uit?
Het meeste gaat op aan reizen met het openbaar vervoer, om vrienden te bezoeken. Daarna komen snacks en snoep en ook besteed ik geld aan verjaardagen.

Wat is je grootste blunder met geld?
Ik heb ooit een oude piano gekocht voor € 100,-. Jaren later was ik benieuwd wat ik voor die piano kon krijgen en zette het op een verkoopsite op internet. Er kwam een bod van € 3.600,-. Dat leek wel een droom. Ik zou er nieuwe instrumenten van kopen en mijn rijlessen van kunnen betalen. Helemaal super. Ik zou het geld ontvangen maar eerst zou ik de vervoerskosten van € 300,- voorschieten. Toen ik dat via Western Union wilde doen, kwamen de naam en het adres niet overeen. De koper gaf aan dat het een foutje was en gaf toen een andere naam op. Mijn moeder vertrouwde het niet en googelde deze naam. Het bleek een oplichter! Daar ging mijn droom, maar gelukkig had ik mijn piano nog.

Wat is het beste wat je gedaan hebt met je geld?
Ik ben naar kampweken en events geweest en heb hier heel veel geleerd. Dat had ik niet willen missen. Het geld dat we verdienen met het muziekalbum, doneren we aan het KWF. We zijn niet op geld uit met dat album maar willen gewoon doen wat we het allerleukste vinden.

13 januari 2017

Geplaatst in

Lees ook

Hoe rood ben jij?

Wil je weten wat jouw rood-score is? Beantwoord de 7 vragen.
Lees meer

Net op kamers, nu nog een bijbaan!

Ben je eindelijk verlost van het vele hospiteren en heb je die veelbelovende kamer gekregen, moet je nog ...
Lees meer

Wat maakt gamen nou zo leuk?

Ontzettend veel jongeren gamen. Dus dan denk je: dan moet gamen toch wel heel erg leuk zijn? Dat ...
Lees meer
gok spelletjes

Waar gok je het liefst?

Veel Nederlanders houden wel van een gokje wagen. Gokken kan je overal. Anoniem, thuis, achter je pc. Dat ...
Lees meer

Heb je vragen?

Met 18 jaar ben je opeens zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor geldzaken. Best lastig als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Onze vrijwilligers willen je vragen graag beantwoorden. Durf te vragen! Mag ook anoniem natuurlijk.